Komische vrouwen in het cultuurcentrum

Het gemeentelijk platform vrouwenorganisaties, dat geleid wordt door de dienst welzijn, weet elke keer opnieuw flink uit de hoek te komen tijdens de jaarlijkse vrouwendag.Dat is dit jaar niet anders. Samen het cultuurcentrum Casino wisten ze de sfeervolle balzaal te vullen en dit keer met niets dan komische vrouwen op het podium.

trudie appermans

Eerst was het de beurt aan het eigen plaatselijke improtheater ‘femmes fatales’. Na hun succes tijdens de recente wijkfocus Meulenberg mag je dit geslaagd optreden beslist als een echte theatrale prémière catalogeren.

Tijdens de daaropvolgende traditionele vrouwenreceptie, aangestuurd door Ana-Mari, Antonietta en Co, waren de foyerecho’s tot in de buurt de horen. Vervolgens kwamen ‘vier diva’s’ de mannen uitdagen om het overwegend vrouwelijk publiek te behagen. Het geleverde staaltje interculturaliteit was niet van de poes. Oznur Karaca (Turks), Jovanka Steele (U.S.A.), Rona Kennedy (Schots/won ooit de Gagacup in Villa Basta)) en Soulka Notos (Grieks) wisten het eveneens multicultureel samengestelde publiek lachend te bespelen. “We voelen ons hier als behorende tot één vredige wereld” hoorde ik een actrice zeggen. Die ervaring was letterlijk te smaken en werd met een spontaan applaus ondersteund. Het is trouwens dit seizoen als de vierde opeenvolgende keer dat ik die ervaring , in een volle balzaal, met anderen mag beleven. De volgende topvrouw, ditmaal in de grote schouwburg, is Pascale Platel op zaterdag 31 maart om 20.15u.

De eerstkomende lachavond valt te noteren op vrijdag 30 maart, met de van TV bekende (Zonde van de zendtijd) Bert Gabriëls. Hij brengt zijn nieuwste stand up show ‘Druk, Druk, Druk’. Wie in groep komt , ook ISIA leden, krijgen korting. Info : 011/600670 of cultuur@houthalen-helchteren.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio