Alicebourgondische gerechten: Pudding met appel en kaneel

Print

Alicebourgondische gerechten: Pudding met appel en kaneel

Lanaken -

In KTA Alicebourg en Basisschool in de Engelse Hof in Lanaken kunnen de leerlingen steeds warm eten. Het keukenteam staat elke dag paraat om de leerlingen heerlijke gerechten voor te schotelen. Wij willen jullie hier een beetje van laten genieten en zullen elke week een alicebourgondisch gerechtje plaatsen op deze site.

Pudding met appel en kaneel

Voor 10 à 12 personen:

1 l volle melk
1 vanillestokje
5 eieren
100 g suiker
5 el maïszetmeel
3 appels
Kaneelpoeder

Pudding met appel en kaneel

Laat de melk met de opengesneden vanillestok koken. Klop de eieren met de suiker goed schuimig en klop er maïszetmeel onder. Giet er al roerend de kokende melk op en meng goed.
Zet op het vuur en laat enkele minuten doorkoken tot de pudding dikt. Neem van het vuur. Doe stukjes appel in kommetjes, bestrooi met kaneel en giet de pudding erop. Laat afkoelen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio