Lummenaar is fietsbegeleider in Spanje en Italië

Mijn hobby, mijn passie! Sedert vele jaren ben ik hobbyfietser, maar 7 jaren geleden kreeg ik de kans om fietsbegeleider te worden in Spanje en Italië. Zo kan ik nu een 8-tal keer per jaar mijn koffers pakken en vertrekken naar fietsparadijzen Benicasim, Rosas en Riccione.

Wilfried Vanderlinden

Onze eigen fietsen kunnen steeds mee.

Benicasim ligt een uurtje van Valencia verwijderd, en vermits er talloze goedkope vluchten zijn naar deze bestemming, opteren we voor het vliegtuig. Fietsparadijs Rosas, aan de Costa Brava, is makkelijk te bereiken met de autocar in nachtreis.De natuurparken, de routes langs de kust, de kanaaltjes en jachthaven van Ampuriabrava, de oudmiddeleeuwse stadjes, het buitengewoon boeiende Dali-Museum in Figueras, en zijn pittoreske geboortestadje Cadaques maken deze fietsvakantie tot een onvergetelijke ervaring.

En dan is er nog de Adriatische mondaine kustplaats Riccione, net voorbij Rimini. Van hieruit bezoeken we het taxvrij stadstaatje San Marino op een rots gelegen, en het aantrekkelijke Cesenatico, waar we het graf van wieleridool Pantani bezoeken. Onze fantastische hotelier-gastheer zorgt voor enkele superfijne avondattracties, zoals een typisch Italiaanse barbecue, en een superreceptie met gastronomische hapjes. De hele week zijn alle wijntjes aan tafel inclusief!! Een topbestemming dus! Wij vieren hier alle dagen feest!

Alle mensen die 50-60 km, verspreid over een hele dag, kunnen fietsen, kunnen met mij mee. We fietsen aan een gemiddelde van 16-18 km per uur, en doen zowel voor- als namiddag een fijn terrasje aan, om even te rusten. Wij zoeken de eerste dagen naar een goed gemiddelde van de groep, maar brengen steeds iedereen thuis, naar het principe ‘samen uit, samen thuis’.Onderweg geef ik wat uitleg over de streek en de stadjes die we bezoeken.Onze fietsvakanties zijn sportieve, ontspannende, leerrijke en heel plezante vakanties, met 99% tevredenheidsgraad. Willen jullie ook mee? Stuur me gewoon een mailtje en jullie krijgen onze programma’s doorgemaild.

wilfriedvanderlinden@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio