Week van de Vrijwilliger feestelijk ingezet door ACW Ham

Print
Week van de Vrijwilliger feestelijk ingezet door ACW Ham

Week van de Vrijwilliger feestelijk ingezet door ACW Ham

Ham -

Van 3 tot 11 maart is het de Week van de Vvrijwilliger. Onze samenleving is maar wat ze is dankzij duizenden mensen die zich belangeloos durven inzetten voor mensen in hun omgeving. Er zijn vrijwilligers in alle lagen van de bevolking, van alle leeftijden, in alle regio’s.

Je vindt vrijwilligers in alle mogelijke sectoren: jeugd, cultuur, sport, politiek, milieu, ontwikkelingssamenwerking, zorg, hulpverlening, enz. Hun taken zijn zeer divers, van deelname aan een bestuur over secretariaatswerk en animatie naar hulp waar die nodig is. Vrijwilligers zijn mondig en vinden solidariteit en engagement belangrijk. Ze hebben waardevolle contacten en ontplooien eigen talenten. En ze zijn voor duizenden andere mensen en organisaties van essentieel belang.

ACW Limburg zette vorig weekend haar vrijwilligers in de schijnwerpers door ze te trakteren op een drankje. In 11 gemeenten trakteerden ze alle aangesloten verenigingen van het ACW op een ‘Trefpint’. In Ham ging deze traktatie door in café Den Anglo in Genendijk. Het werd geen volle zaal, maar wel een gezellig samenzijn. Zo waren onder meer enkele vrijwilligers van KWB Kwaadmechelen, KAV Kwaadmechelen, Ziekenzorg Genendijk, Ziekenzorg Oostham en ACV Ham aanwezig.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio