Hasseltse Biljart Academie houdt Limburgse biljarteer hoog

Met zijn derde plaats op de nationale finale 90 punten Vrijspel in Mons had Willy De Greeve (HBA) de trend gezet voor zijn clubmaats. Ondanks twee promotiewedstrijden en drie gewonnen wedstrijden was er, tegen het kunnen van jeugdspeler Dylan Van Leuvenhage (BC ’t Sleepbootje - Kieldrecht), over het hele verloop van de wedstrijden geen kruid gewassen.

Jacques Verheyen

Met vier wedstrijden in promotiegemiddelde werd deze beloftevolle jonge biljartspeler dan ook de terechte winnaar van de nationale titel.

Jacques Verheyen (HBA) moest in Itegem dus trachten beter te doen dan Willy. Hij stootte in zijn eerste en tweede partij op een sterk spelende Roland Van Hoof (BC Kruishuis) en Ollivier Collart (KBC Strombeek). Het voor hem ongewone formaat van de biljarttafels had duidelijk zijn invloed op de prestatie van Jacques; hij kon het goede wedstrijdritme niet vinden. Met een sterke partij - 160 punten Kader in 6 beurten en een gemiddelde van 26,66 - op de tweede wedstrijddag bewees Jacques duidelijk dat hij in de vorige wedstrijden niet op zijn normale spelniveau speelde. Uiteindelijk eindigde hij vijfde. Van Hoof werd hier verdiend uitgeroepen tot nationaal kampioen in deze discipline.

Robert Vrancken wint de nationale finale 220 punten Kader 38/2 !

De derde HBA-er die aan een de strijd binnen HBA voor het behalen van de fel begeerde nationale titel deelnam was Robert Vrancken en hij wilde zeker niet onderdoen voor zijn twee medespelers in de beker der gewesten kader. Gebrand om beter te presteren is hij vorig weekend naar Strombeek getrokken voor het betwisten van de nationale titel in de categorie 220 punten Kader 38/2 en Robert is met de volle winst naar Hasselt teruggekeerd: Nationaal Kampioen!Met een goede uitgangspositie na de eerste dag liet hij met winst en een reeks van 136 caramboles - 60 % van zijn te spelen punten in 1 beurt - in de eerste partij van de tweede dag dadelijk aan zijn tegenstrevers zien dat het hem menens was. In de finalepartij moest hij het opnemen tegen Eric Vandeleur, speler van de organiserende club, en dus nog wel in eigen huis, voor eigen volk en op de hem vertrouwde biljarttafels.Na een moeizame start tegen een sterke Vandeleur wist hij de wedstrijd alsnog te doen keren. Robert Vrancken moest de klus zien te klaren in de 14de beurt van de partij of hij kon de titel vergeten. Hij deed wat hij moest doen, speelde uit met een mooie reeks van 51 caramboles en mocht zich, als de beste van de vier finalisten, tot nationaal kampioen laten kronen!

Het seizoen 2011 – 2012 is nog niet ten einde en er zijn nog enkele nationale titels te behalen. De tegenstrevers zijn alvast gewaarschuwd: de “winning mood” zit er bij HBA in!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio