Duivenmelkers tonen hart voor Kom op tegen Kanker

Print

Geetbets, Rummen en Grazen, drie deelgemeenten van Geetbets, zetten zich in voor het wetenschappelijk kankeronderzoek en willen minimaal één team afvaardigen naar de 1000 km. Elk team dat wil deelnemen aan de 1.000 km engageert zich bovendien om 5.

000 euro in te zamelen voor kankeronderzoek. Deelnemen is dus meer dan een steunbetuiging. Deelnemen maakt echt het verschil. In het Hemelvaartweekend van 17 tot 20 mei vindt de derde editie plaats van de 1.000 km van Kom op tegen Kanker, de langste fietstocht in Vlaanderen. Maar de 1.000 kilometer is meer dan zomaar fietsen.

5.000 euro in zamelen is niet niks. In samenwerking met de gemeente organiseren enkele geëngageerde burgers, Krista Vanweerts en Lieven Mees, een groot diner op zaterdag 10 en zondag 11 maart in GOC Pax in Rummen. Het diner is in de vorm van een volledige maaltijd (aperitief, voorgerechtenbuffet, soep, hoofdgerechten- en dessertbuffet). Er zal ook een mogelijkheid voorzien zijn om dit als afhaalmaaltijd te bestellen.

DUIVEN

Om deze actie extra te steunen, wordt ook een actie op touw gezet door schepen van Volksgezondheid Chris Jamar, samen met zijn vader Freddy, om duivenbonnen te verkopen over heel België. Ze zijn al enkele weken iedere avond en weekend op pad om bij verschillende duivenmelker een duifje of een koppel eieren te vragen voor het goede doel. Momenteel loopt de verkoop op de site van Duivenspel.be een bonnen-verkoop van duiven ten voordele van Kom op tegen kanker. Langs deze weg willen wij een warme oproep doen aan de duivenmelkers. Liefhebbers die deze actie willen steunen door het schenken van een bon zijn erg welkom. Wij willen ook iedereen die een bod uitbrengt langs deze weg danken voor hun sympathie en steun.

Meer info over de eetdagen kan je terecht bij de cultuurdienst van de Gemeente Geetbets, Rachelle Janssens, tel. 011/58;65;45, rj@geetbets.be of bij de organisatoren Lieven Mees, 0497/37.46.23, meeslieven@hotmail.com of Krista Vanweerts, 0486109418.
Voor meer info over de duivenbonnenverkoop contacteer je best Chris of Freddy Jamar tel. 011/58.92.24 of chrisjamar_574@hotmail.com of freddyjamar@hotmail.com of surf naar www.duivenspel.be

.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio