Studentenvereniging Integraal organiseert lezing over multiculturaliteit

Print

Studentenvereniging Integraal organiseert lezing over multiculturaliteit

Hasselt -

Studentenvereniging Integraal nodigde prof. dr. Johan Leman, hoogleraar antropologie bij de K.U.Leuven, uit om een lezing te geven over’ Multiculturalisering in België’. De lezing ging door in UHasselt en het duurde van 18.30 tot 19.30 uur. De bedoeling van de lezing was om duidelijkheid te brengen over de relaties tussen de verschillende culturen.

Prof. Leman haalde eerst de begrippen globalisering, interculturaliteit en transcultureel aan. Hij gaf er breed uitleg over en legde ook uit wat de effecten zijn voor de multiculturalisering. Daarna vertelde hij het over migratie die een rol heeft voor de verschillende culturen. Hij heeft ook gezegd dat immigratie en multiculturaliteit ook problemen met zich meebrengen zoals het al dan niet dragen van een hoofddoek, racisme en extremisme.

Als oplossing stelde hij voor om over te gaan tot dialoog die een brug kan bouwen tussen de groepen en zal zorgen voor een gezonde multiculturele samenleving. Vertrekkend van de uitdrukking ‘onbekend blijft onbemind’ legde hij uit dat door het niet kennen van de ander, zonder dialoog, zonder compromissen en zonder wederzijdse respect er altijd conflicten zullen ontstaan. Prof. Leman sprak nog met lof over België, dat het hier nog goed gaat aangezien er zoveel diversiteit is zonder al te veel problemen in vergelijking tot bijvoorbeeld de burgeroorlog in Rwanda tussen de Hutus enTutsis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio