Schoolgaande Piringse jeugd zorgt voor spetterende carnavalsparade

Print

Schoolgaande Piringse jeugd zorgt voor spetterende carnavalsparade

Tongeren -

Vrijdag 2 maart was het weer zover: het jaarlijks carnavalspact tussen de Piringse scholen De Zevensprong en De Puzzel kon weer bezegeld worden.

Actieplan: carnavalstocht langs de bochtige en klimmende straatjes van Piringen.
Actievoerders: feeën, clowns, cowgirls,voetballers, Oosterse schones, een lieveheersbeestje, een vlindermeisje, tot zelfs een authentieke voil Jeanette uit Aalst toe, jawèl!

Jeugdprins Sander I, Prins Marc II, ridders van de Katteköp, fungeerden als aanwezige hoogwaardigheidsbekleders. Even leek de rustige optocht verstoord door het oprukken van piraten, indianen, een stoute boef, en een levensechte wolf ! Maar de groep wist zich verzekerd van de soliede bescherming van de enig echte Mega Mindy, een koene ridder, Peter Pan, Spider Man, en een vervaarlijke ninja. Juffrouw Ilse sjorde ijverig de bezem-bolder-wagen voort, waarin vermoeide kleuters tijdelijk op krachten konden komen.
Een brandweerman en een politieagent zorgden ervoor dat alles volgens de geldende veiligheidsnormen kon plaatsvinden. Bob de Bouwer, gesteund door Katteköpper Bart Princen zorgde voor de praktische omkasting, begeleidende wagen en het plaatsen van de nadarhekken!

Met dank aan Jef Langenaeken, Secretaris cv Ridders van de Katteköp


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio