Bibliotheek organiseert voor eerste keer een reisbabbel

Print
Bibliotheek organiseert voor eerste keer een reisbabbel

Bibliotheek organiseert voor eerste keer een reisbabbel

Lanaken -

De bibliotheek van Lanaken organiseert voor de allereerste keer een reisbabbel. Onder het motto 'reizigers informeren reizigers' kan je op zondag 4 maart tijdens een informele babbel alles te weten komen over je favoriete reisbestemming.

Hou je van een actieve vakanties?

Stippel je graag alles zelf uit? Dan kunnen de ervaringen van andere reizigers een belangrijke bron van informatie zijn. Welke boeken en kaarten zijn er voorradig over de gewenste bestemming? Waar vind je een goed hotelletje, een toffe reisgids, een niet te missen bezienswaardigheid
Enkele ervaren reizigers zullen - geïllustreerd met beeldmateriaal- een korte uiteenzetting geven over hun reiservaringen. Na de uiteenzetting krijgt men de tijd om persoonlijk vragen te stellen.

Mark Vandelaer doorkruiste de laatste 25 jaar met de fiets meer dan 30 landen in Europa, het Midden Oosten, Zuidoost Azië en de laatste jaren zelfs door China. Naast vele foto's, anekdotes en vrienden overal ter wereld resulteerde dat ook in een pak reiservaring: hoe je in die landen het best een treinticket kan bestellen, met de boot over de Mekong van China naar Thailand kan varen of hoe gemakkelijk de metro in Beijing werkt .

René Thewissen wil je meer informeren over onze mooie Westhoek, meer bepaald over de regio Ieper met o.a. zijn Menenpoort, de Ijzertoren in Diksmuide en de prachtige fietsroutes langs de Frontzate. Echte klassiekers in eigen land die je zeker niet mag missen. Maar ook het aangrenzende Frans Vlaanderen en Zuidoost Frankrijk (Dordogne, Pays des Cathares) zijn prachtige reisbestemmingen waarover René meer informatie zal geven.

Albert Feyts kan boeiend vertellen over Ecuador en vooral over de prachtige Galapagos Eilanden, bij het grote publiek bekend geworden door Charles Darwin en zijn evolutie theorie, waar jaarlijks slechts een beperkt aantal toeristen worden toegelaten om er de prachtige en unieke ecologie te beschermen. Welke inentingen heb ik nodig, hoe kan ik me beschermen tegen de muggen of het vervelende reizigersdiarree? Albert geeft je voldoende tips om er een onvergetelijke reis van te maken.

George Disse heeft het over 'Ontdek Europa'! Avontuurlijke belevenissen met caravan of mobilhome. Hij toont aan dat Europa véél meer te bieden heeft dan de platgetreden paden naar de bij het grote publiek bekende toeristische trekpleisters.

Wilfried Geraerts, een ervaren reisgids -gespecialiseerd in citytrips-, heeft heel wat tips in petto en zal interessante verhalen vertellen over diverse steden en landen : New York, Washington, Miami, Istanbul, Valencia, Cuba, China ...en nog veel meer !!

Op zondag 4 maart 2012, bibliotheek Lanaken, van 10 tot 12.30 uur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio