Eendracht Louwel en Damesvoetbal Opglabbeek worden 1 club

Print

Eendracht Louwel en Damesvoetbal Opglabbeek worden 1 club

Opglabbeek -

Wat al een tijdje in de lucht hing is nu definitief. Eendacht Louwel en Damesvoetbal Opglabbeek slaan vanaf volgend seizoen definitief de handen in mekaar. Al enkele seizoenen gebruikte DVO ’t Heike (de thuishaven van Eendracht Louwel) als uitvalsbasis.

In die periode groeiden de clubs naar mekaar toe en zagen ze steeds meer kansen en mogelijkheden om samen verder te groeien. Daarom besloten de 2 clubbesturen vanaf het seizoen 2012-2013 te fusioneren. Vanaf dan zal DVO ook DV Eendracht Louwel heten en ’t Heike zal ook tijdens de thuismatchen van de dames geel-blauw kleuren.
Deze fusie geeft meteen unieke kansen voor voetballende meisjes en dames uit Opglabbeek en omstreken. Meisjes onder de 15 jaar moeten nu bij een jongensteam spelen. Vanaf hun 16de zijn ze verplicht om de overstap te maken naar een damesvoetbalploeg. Ze moeten dan meestal het vertrouwde nest verlaten om in een nieuwe club en een compleet andere omgeving de draad terug op te nemen. Dat zal voor de meisjes die aansluiten bij Eendracht Louwel niet meer nodig zijn. Zij kunnen –net zoals hun collega’s jongens- vanaf hun 4de tot het einde van hun carrière (als ze dat willen) bij dezelfde club blijven. En, de ‘grote’ dames ? Die worden volledig opgenomen in een gemengde voetbalploeg, gerund door 1 sterke, bestuurlijke equipe.
Eendracht Louwel roept daarom ook alle meisjes uit Opglabbeek en omstreken op om meteen aan te sluiten. Naast de trainingen voor jongens zullen ze vanaf 14 jaar de kans krijgen om op regelmatige basis ook met de dames mee te trainen en kennis te maken met de specifieke accenten die er in het damesvoetbal gelegd worden. De nieuwe fusieclub wil vanaf de volgende competitie meteen experimenteren met een gemengde meisjes- en jongensploeg U15. Meisjes geboren in 1997, 1998 en 1999 en die op de drempel staan van de overstap naar het damesvoetbal maar nog niet helemaal klaar zijn, worden bij deze uitgedaagd om mee te stappen in de bijzondere samenwerking van de nieuwe fusieclub uit Louwel.
Meer info: www.eendrachtlouwel.be of bel Stefan Hendriks (0477/55.45.46.)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio