thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Isabelle heeft thaiboksmicrobe van mama

In zaal De Vrietsel in Lanklaar organiseerde MAC (Martial Arts Center) voor de 6de keer haar Mixed Event. Isabelle Colson (MAC) mocht het in één van de K-1 kampen opnemen tegen Charis Steels (Su-dai antw).

Isabelle is de jongere zus van Kaatje Colson.

EDGARD BRONCKAERS

Ze studeert in Maaseik 7de jaar kantoor administratie en gegevensbeheer, verhuisde een week geleden van Rotem naar Heusden-Zolder.

De appel valt niet ver van de boom is het gezegde dat toepasselijk is op de hobby van Isabelle thaiboksen. Haar mama deed thaibo bij de vrouw (Annick) van haar trainer. Zo is haar mama begonnen met thaiboks. Toen Isabelle dat zag was ze vlug in de ban van thaiboks: “Ik zat toen in het 5de studiejaar maar er werden nog geen lessen gegeven voor de jeugd. Toen ben ik begonnen met boksen in de sporthal in Dilsen. Dat heb ik ruim 2 jaar gedaan en vanaf het moment dat het MAC openging ( 30 april 2005 ) ben ik begonnen met thaiboksen.” Ook piano en dansen (2 keer per week) waren hobby’s van Isabelle, maar deze zijn verdwenen door tijdgebrek.

Isabelle had in de beginperiode geen interesse om mee te doen aan wedstrijden, het recreatieve sporten was voor haar de voornaamste bezigheid.Op 16 jarige leeftijd, toen ze moest trainen met de volwassenen, kreeg ze de smaak te pakken om aan wedstrijden deel te nemen. Eenmaal in de carrousel van wedstrijden mag in de toekomst een titelgevecht haar pad passeren.

Over haar wedstrijd: ” Ik vond het heel fijn om op ons eigen gala te vechten.Vorig jaar had ik in Loenhout al eens tegen Charis gevochten. Dat was toen nog een nieuwelinge partij die ik verloor. Het was fijn weer tegen haar te vechten omdat ik nu wilde winnen voor eigen publiek. De wedstrijd op zich was technisch. Zo sprokkelde ik mijn punten, waardoor ik de wedstrijd won op punten.”Isabelle volgde nadien in de zaal de andere wedstrijden: ‘Er was veel volk. De sfeer zat er goed in. Iedereen was zeer sportief en er werd zeer luid gesupporterd. Ook de danseressen van ST-Promotion waren leuk om naar te kijken. De sfeer werd nog uitbundiger als er iemand van het MAC moest vechten.”

Hoe de toekomst er zal uitzien voor Isabelle is nog niet duidelijk, tijd maken om te trainen zal zeker een prioriteit blijven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio