Commanderie op zoek naar Fruitdichter

Print
Commanderie op zoek naar Fruitdichter

Commanderie op zoek naar Fruitdichter

Sint-Truiden -

Na Boudewijn Knevels uit Mettekoven en Jan Goffa uit Brustem gaat de Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie op zoek naar een derde fruitdichter(es). Het mandaat van twee jaar van de laatste fruitdichter, Jan Goffa, is namelijk dit voorjaar afgelopen.

Naast het organiseren van een Fruitcartoonale, wedstrijden voor fruittobben en oude fruitbereidingen, de promotie van het eigen appelsap en het fruit van eigen bodem in het algemeen, heeft de Commanderie sedert een viertal jaar een nieuw initiatief genomen om het fruit ook op een kunstzinnige manier in de kijker te plaatsen, namelijk door de aanstelling van een “Fruitdichter”. Boudewijn Knevels van Mettekoven was de eerste Haspengouwse fruitdichter en zijn mandaat resulteerde in twee fruitige dichtbundels “Gebalde Gezondheid” en “Schilderachtig Haspengouw”. Zijn opvolger werd in 2009 verkozen uit maar liefst 24 deelnemers en het resultaat van zijn dichterlijk genie verschijnt gebundeld in het voorjaar 2012.

“De Commanderie gaat dus op zoek naar een nieuwe fruitdichter, man of vrouw van meer dan 18 jaar, uit Haspengouw of Belgisch-Limburg, met origineel werk dat nog nooit gepubliceerd werd”, aldus Boudewijn Knevels.

De wedstrijd begint te lopen vanaf 1 januari 2012 en dichters kunnen hun werk inzenden tot 20 februari 2012. De winnaar wordt voor minstens twee jaar “Haspengouws Fruitdichter”, wordt bekleed met de epitoga met de ganzenveer en naast een prijs van 500 euro krijgt hij nog een Gouden Fruittak, een Keltische traditie die verwijst naar de vruchtbaarheid van het leven. Van elke dichter worden minstens twee, maximaal drie gedichten verwacht die de lof van Haspengouw en het Haspengouws fruit als onderwerp hebben.

Woordkunstenaars rond het fruit kunnen hun werk kwijt bij Boudewijn Knevels, Schildstraat 24 te 3870 Heers. Voor het volledige wedstrijdreglement, en het is wel nodig dat kandidaten fruitdichters dit even nalezen, volstaat een mailtje naar de woordvoerder van de Commanderie, Jos Lacroix op lastra@pandora.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio