thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jeugdharmonie telt tiental nieuwe muzikanten

De jeugdharmonie van Heers bestaat al meer dan 10 jaar en is nog steeds in volle bloei. Deze groep werd indertijd opgericht vanuit de Koninklijke Harmonie Salvia Heers, maar is intussen uitgegroeid tot een jongerenvereniging waar beginnende muzikanten uit de hele regio hun plekje vinden.

An Christiaens

En het gaat goed met de jeugdharmonie. “Het afgelopen jaar zijn er bijna 10 nieuwe muzikantjes bijgekomen”, zegt dirigent Tom Robijns, “en daarnaast heb ik zelf ook hulp gekregen doordat we een tweede dirigent, Ann Carlens, hebben aangesteld.”

De jeugdharmonie profileert zich als orkest waar men leert wat het is om in groep muziek te maken, en waar men zich verder kan ontwikkelen op muziektechnisch vlak. Daarnaast is ook het sociale aspect erg belangrijk. Niet alleen leren kinderen en jongeren wat het betekent om lid te zijn van een vereniging, daarnaast organiseert de jeugdharmonie ook regelmatig activiteiten voor haar leden zoals een filmavond, een concertweekend,...

Ook de nauwe samenwerking met de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord & Dans is erg belangrijk. De jeugdharmonie en de muziekschool hebben immers hetzelfde doel voor ogen : kinderen en jongeren warm maken voor (harmonie)muziek en hen aanmoedigen om hun muzikale talenten te ontplooien!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer