Pupillen De Hoop Rekem zetten glansprestatie neer op wedstrijd in Berkenbos

De pupillen meisjes van turnkring De Hoop Rekem hebben deelgenomen aan de recreatieve turnwedstrijd toestelturnen in Berkenbos. Deze meisjes van het eerste en tweede leerjaar dienden de jury te overtuigen van hun turnkunsten.

De voorbije weken hebben ze dan ook heel hard geoefend om het beste van hun zelf te geven op de wedstrijd.

Maaike Janssen

Elk meisje mocht haar oefeningen tonen op de vier toestellen. Aan de hand van een doorschuifsysteem kwam elk toestel aanbod.

De vloeroefening bestond uit een combinatie van koprollen, handstand en radslagen. Borstomtrek was dan weer een belangrijke oefening om te starten aan de damesbrug. Nadien volgde het spronggedeelte. Alle meisjes moesten twee sprongen uitvoeren. Als laatste kwam de balk aanbod. Hier dienden ze hun evenwicht te bewaren terwijl ze hun oefening demonstreerde.

Nadien volgde de prijsuitreiking en elk meisje viel in de prijzen. Zo behaalde De Hoop Rekem een gouden medaille (Elsie Hendriks), drie zilveren medailles (Jade Damen, Linde Coumans en Ine Claessen) en acht bronzen medailles (Yana Bielen, Sarah Hoydonckx, Nienke Hoenjet, Elin Franken, Janelle Gidding, Esmeralda Sanchez-Tirado, Liana Franken, Noa Florens). De trainsters zijn heel fier op de prestaties van hun pupillen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio