250 lopers nemen deel aan nieuwjaarsjogging

Op het Marktplein van Bilzen werden de sportieve lopers aangemoedigd die meeliepen in de vierde nieuwjaarsjogging. De wedstrijd was een ideale manier om de conditie aan te scherpen.

“We mochten zo'n 250 deelnemers optekenen, waaronder ook veel jonge mensen die aangesloten zijn bij de joggingclub in Bilzen”, verduidelijkt organisator Francois Nelissen.

Johnny Geurts

De getrainde kuiten konden zonder probleem de 10 kilometer aan. De beginners konden kiezen voor een kortere route.

Heel veel volk liep mee dan ook mee in de 5 kilometer run. “Het was een heel ontspannende oefenloop. Geen stress en de mogelijkheid om onderweg een beetje te babbelen”, aldus Anja Huygen (38). Ook Inge Jeurissen (38) is tevreden over de route. “De 10 kilometer was zeer aangenaam om te lopen. Normaal doen we zo‘n 45 kilometer per week. Lopen is een zeer efficiënte manier om aan de conditie te werken.”

Voor degenen die ‘meer bewegen’ op hun goedvoornemenslijstje hadden gezet, was de daad bij het woord voegen met deze nieuwjaarsjogging een makkelijk haalbare kaart. Bij de aankomst werden de deelnemers aangemoedigd en toegejuicht door een grote menigte. (JoGe)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio