thumbnail: null
thumbnail: null

Carnaval klopt aan de grote poort in Genk

Aanstaande zaterdag 21 januari ontploft de stad Genk al weer in volle carnavalsglorie. De vierende Spasbinken vieren 4x11 dit werkjaar. "Heilige cijfers in het carnaval", benadrukt commandeur Berthy Janssen.

"En heel Genk zal het geweten hebben hoor.

jempi trippaers

Zaterdag wordt een carnavalsdag om 'u' tegen te zeggen. We reiken namiddag om 16u in het auditorium van de Limburghal naar al-oude traditie 'De Orde van de Gulle Lach' uit. Vorig jaar nog ging deze prestigieuze onderscheiding naar de gebroeders Deborsu. Dit keer wordt hiervoor Q Music- icoon Sven Ornelis gehuldigd en in de bloemetjes gezet."

Zaterdagavond is het dan weer topteammoment wegens de traditionele 'Prinsenpronkzitting'. Berthy Janssen: De Limburghal zal vollopen voor ondermeer de voorstelling van de laureaten van De Gulle Lach en de 'Gouden Legpenning voor beste Carnavalsartiest', dansmariekes, show en natuurlijk de intronisatie van de 57ste Genker Stadsprins. Dit worden zowat de hoofdingredienten van deze formidabele avond waar geen enkele Genkenaar mag ontbreken," predikt de Stadscommandeur.

Melden we nog dat op zondag 22 januari in dezelfde Limburghal om 16 uur het 'junileumboek van de Spasbinken wordt voorgesteld onder de titel "4x11 jaar Spasbinken'.

Voor meer info rondom het carnaval in Genk : spasbinken@pandora.be www.verenigingeningenk.be

Jempi Trippaers

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio