thumbnail: null
thumbnail: null

Lanakenaar Hendrik Stevens na ramp in Filipijnen: "Kustwacht geeft zoektocht nog niet op"

De Filipijnse kustwacht blijft zoeken naar niet-geborgen lichamen van slachtoffers van de tropische storm Sendong, die de steden Cagayan de Oro en Iligan trof vorige maand.

PCG commandant Admiral Ramon C. Liwag gaf gisteren nogmaals richtlijnen aan alle Coast Guard units om in Noord-Mindanao en de nabijgelegen gebieden hun zoektocht naar de vermisten met alle mogelijke middelen uit te breiden.

Hendrik Stevens

Liwag beval hen ook te helpen bij het schoonmaken van huizen en straten van de door de tyfoon verwoeste gebieden. Sommige gebieden staan nog steeds onder water en modder, veroorzaakt door de tyfoon die het gebied trof op 16 december.

De heropbouw start langzaam, maar men is zich bewust van de enorme impact op de arme buurten. De meeste inwoners van de sloppenwijk zullen nu naar een andere plaats verhuizen. Hopelijk zal dat snel gebeuren.

Aangezien het nu al weer enkele dagen regent is het gevaar op modderlawines en overstromingen zeer groot. Laten we het beste hopen, hopelijk bezorgen de weergoden wat beter weer in de komende dagen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio