thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Scholieren Sint-Hubertuscollege Neerpelt naar finale SVS voetbal

Woensdag 11 januari 2012 zal bij veel leerlingen nog lang in het geheugen gegrift staan. Om 12 uur vertrokken we met 15 spelers en een 40-tal geweldige supporters, beladen met rookbommen, trommels, toeters, megafoons, vlaggen… naar Tessenderlo voor de halve finale van de SVS.

Christof Daens

Omdat SHN nog nooit het SVS-voetbaltoernooi had gewonnen en het zeer zelden voorkomt dat een college in de finale staat, werd er zelfs speciaal een bus voor ingelegd. En de sfeer zat er meteen dik in: om de haverklap kon men FORZA NEERPELT! horen, alsook de dikke hit ‘Ai se eu te pego’ met bijhorend dansje.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, het veld lag er zeer zwaar bij en er waren nauwelijks kansen. Tessenderlo had een paar zeer goeie technische voetballers terwijl wij als collectief zeer sterk waren. De supporters waren fantastisch en zongen uit volle borst.

De 2de helft waren er wat meer kansen maar niemand scoorde, en dus bleef het uiterst spannend tot de laatste minuten. Iedereen dacht dat we op 0-0 gingen afstevenen- en dus penalty’s- maar Wim Gorssen dacht er anders over en 3 minuten voor tijd zorgde hij voor de 0-1.

Alles ontplofte: spelers gingen naar de supporters; er liep zelfs een supporter het veld op en we gingen allemaal uit ons dak.

De terugreis was geweldig, mede dankzij de boxen in de bus. Dit was een formidabele dag om nooit meer te vergeten, en de finale belooft nog beter te worden!

Na sportschool Provil kegelden de ‘brave nerdjes’ van onze eliteschool dus ook sportschool Tessenderlo uit het tornooi. De finale gaat door op woensdag 15 februari in Genk tegen een TOPsportschool uit Hasselt, en er worden dan extra bussen ingelegd. Dus aan iedereen deze oproep: Kom allemaal kijken, en pak zoveel mogelijk spullen mee die lawaai maken, vuurwerk… en wie weet wordt het dan wel echt NEERPELT CAMPIONE!!!

De ploeg: Jonas Clerix, , Dieter Plessers, Mathijs Hendriks, Andy Paesen, Jarno Vandael, Christiaan Peeters, Senne Vrijsen, Yento Hendriks, Christiaan Feyen, Shaun Van Nerum, Wim Gorssen, Tom Ieven , Wannes Franssen, Camille Degrave, Reynder Bloemen.

Tekst geschreven door Dieter Plessers en Shaun Van Nerum.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio