Keizerlijke Commanderie leert senioren fruittob proeven

Print

Keizerlijke Commanderie leert senioren fruittob proeven

Sint-Truiden -

Bij de laatste wedstrijd voor de beste Fruittob van de Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun gastronomie heeft het animatieteam van het wzc Meiland in Sint-Truiden het niet onaardig gedaan. Met de fruittobben, die ze samen met de bewoners van het centrum maakten, stonden ze ruim vooraan in het klassement.

De Keizerlijke Commanderie maakte gebruik van de nieuwjaarsreceptie in het Meiland om de aanwezige senioren te laten en te leren proeven van hun eigen fruittob: waar moet je op letten, hoe en wat moet je ruimen en uiteindelijk als kleur en geur goed zijn, hoe moet een goede fruittob smaken. De culinaire les van de leden van de Keizerlijke Commanderie onder leiding van Josette Moria kon de senioren zeer bekoren. Maar nog meer dan de uitleg smaakte hen hun eigen fruittob.

De Keizerlijke Commanderie zorgde in de kerstperiode ook voor vers fruit voor de voedselbank. Met de steun van Veiling Haspengouw die, op vraag van de Keizerlijke Commanderie, 500 kilo kwaliteitsappelen ter beschikking stelde, kon Sint-Vincentius de kerspakketten van de voedselbank met lekker vers fruit vullen. En dat fruit werd ten zeerste geapprecieerd door de mensen voor wie vers fruit en verse groenten vaak net iets te duur zijn in de winkel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio