12 Hamoklopers op het podium in de Sylvester-Vijfdaagse.

Met 2 gouden, 2 zilveren en 8 bronzen medailles wist onze club Hamok zich andermaal in de schijnwerpers te plaatsen. In de 5-daagse worden de 4 beste prestaties van ieder atleet geteld. De tijden worden omgezet in punten en dit volgens het Schots systeem.

Tuur Cloostermans

De winnaar in een categorie heeft 1000 punten ,de volgende lopers verliezen, naargelang hun achterstand op de winnaar, punten. Het komt er dus op aan zo dicht mogelijk bij de winnaar te eindigen om zoveel mogelijk punten te scoren.

Bij de Dames Elites werd het een verdiende 3e plaats voor Greet Oeyen en werd Nancy Wenderikx de revelatie van het gebeuren met een knappe 6e plaats in het zeer select gezeldschap. Kirsten Verstraete, met enkel Tsjechische loopsters naast zich, veroverde toch de derde plaas terwijl Marijs Vandeweyer zilver veroverde in haar categorie, haar clubgenotes Greta Mols en An Verberne werden 5e en 7e. Martine Taffeiren kon slechts vier wedstrijden lopen maar werd toch nog derde ondanks de felle tegenstand. Julienne Van Reusel pakte de 6e plaats. Onze jongeren Piet en Miel Deferme en Ian Geldof werden als 3e, 4e en 4e opgetekend. Tristan Bloemen, Phil Mellebeek op 2" na, was de enige van de 400 deelnemers die er in lukte alle 5 de etappes te winnen. Tristan zou met zijn km-tijden bij de Elite-lopers bij de eerste 5 zijn geeindigd! Dus een knalprestatie van onze 17 jarige Tristan.

Op het podium bij de grote jongens was het uiteindelijk Jeroen Hoekx die de derde plaats wist te behalen .... hij ging hier zijn vriend en clubmakker Thomas VanderKleij met één punt vooraf, dat moet in tijd zowat één seconde zijn !!!!

Bart Mellebeek kwam, ondanks de dagzege, uiteindelijk 20 punten te kort om de overwinning te pakken in zijn reeks, de andere Hammers werden 6e, 8e en 10e.

Luc Melis kon de scheve situatie van dag één (declassering) nog rechtzetten en behaalde brons, Luc Cloostermans viel, na een zeer verdienstelijke 5-daagse, net naast het podium.In de overige reeksen wisten Luc Bouve, Jos Thijs en Fred Wellens zich als 5e, 8e en 13e te rangschikken. Bij de + 70 spaarde Phil Mellebeek zijn tegenstanders niet en lukte 4000 punten, dwz VIERMAAL winnen ! En in de reeks van de 75 plussers,.......ja!ja! die zijn er ook nog...........veroverde ikzelf op de valreep nog de bronzen medaille!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio