Sylvester Vijfdaagse - Water en grachten maken de slotdag in Ravels extra zwaar!

De fysiek sterke Tsjechische Gomzyk kreeg een terrein op maat voorgeschoteld en liet de tegenstandsters geen kans. Greet Oeyen liep nochtans een goede koers maar moest vrede nemen met plaats drie. Nancy Wenderick was andermaal in goede doen en pate een mooie 7e plaats.

Tuur Cloostermans

Kirsten Verstraete vond niets anders dan Tsjechische dames op haar weg en veroverde de derde plaats.

Onze dames 40 lieten weer van zich spreken, Marijs Vandeweyer knoopte terug aan met de overwinning en Hilde Krols werd 3e, Greta Mols kwam, na een paar slechte wegkeuzes, op de 6e plaats terecht. Martine Taffeiren kwam amper 36" tegen de Zwitserse Kohler en Julienne Van Reusel wertd hier 7e .De jongeren Piet en Miel Deferme en Ian Geldof werden repectievelijk 3e, 4e en 2e in hun reeks. Bij de heren - 18 werd het een een logische overwinning voor Tristan Bloemen. Alhoewel Tristan de eindoverwinning reeds op zak had, zorgde hij voor een one-man show door met meer dan 10' voorsprong te winnen.

Bij de heren Elites waren er nog 5 deelnemers die konden aanspraak maken op een podiumplaats. Het duo Hendricx-Michiels was iets te sterk voor onze Thomas Vander Kleij, jeroen Hoekx werd 7e maar kon de schade beperken.

Gunther Deferme werd met 37" van een nieuwe overwinning afgehouden door de Troller Buytaert. Onze vertegenwoordigers bij de heren 45 deden het weer heel goed. Bart Mellebeekwon andermaal de dagetappe en zijn clubgenoten Koen Mijnen, Eddy Winters en Guido Timmers plaatsten zich als 7, 8 en 10. Voorzitter Luc Melis vergat een post en moest dat foutje herstellen maar werd toch nog derde, Luc Cloostermans kon zijn achterstand beperken en werd 5e. Jos Thijs en Freddy Wellens sloten hun wedstrijd af op de plaatsen 6 en 12. Phil Mellebeek kwam, zag en won voor de 4e maal de dagetappe.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio