Wereldburger

Lieve lezer, aan de vooravond van een nieuw jaar past het enkele goede voornemens te maken. Zo willen we in 2012 met Het Belang van Limburg nog meer dan vroeger uw dagelijkse betrouwbare gids zijn doorheen het nationale en internationale nieuws. Vrij en ongebonden. Zonder onderscheid naar afkomst, rang of stand. Maar wel met respect voor de rechten van het individu en conform onze eigen journalistieke regels en ethiek.

HBvL.be Het Belang van Limburg

We beseffen dat onze impact in ons verspreidingsgebied forser is dan gemiddeld. Dat noopt tot hoge waakzaamheid en permanente voorzichtigheid. Welgemeende excuses bieden we aan voor die - hopelijk zeldzame - keren dat het ondanks alles toch is fout gegaan en we onbedoeld iemand enig onrecht hebben aangedaan.

Limburger en Wereldburger is onlosmakelijk de lijfspreuk van uw krant. Waar dan ook ter wereld staan we op de eerste rij als de actualiteit dat vereist. Zo was het en zo zal het blijven.

Tegelijk brengen we nog meer dan vroeger het nieuws uit uw directe omgeving langsheen eigentijdse kanalen en middelen.

Het Belang van Limburg heeft de voorbije maanden iedere Limburgse gemeente en de vier Brabantse grensgemeenten Diest, Geetbets, Zoutleeuw en Landen een eigen krant gegeven. Op het internet gaat het om 48 verschillende websites die via onze portaalsite HBvL.be gemakkelijk te vinden zijn. Absoluut uniek is dat de lezers zelf massaal nieuws en foto’s aanbrengen. Al bijna 5.000 lezers hebben zich tot heden als ‘nieuwsjager’ laten registreren. In de zaterdagkrant brengen we uit die honderden ingezonden nieuwsjes en foto’s een rijke selectie in een extra bijlage, gebundeld per gemeente. Vandaag kunnen we u melden dat we op die manier een virtuele marktplaats zijn waar de gemeenschap uit Groot- Limburg - zo’n miljoen mensen - interactief met elkaar kan communiceren. Dat gebeurt op een enthousiaste, soms kritische maar niet zure wijze.

Zoals beloofd komen we in 2012 met een nieuw weekendmagazine op glanspapier. ‘Sjiek’ is de toepasselijke naam. Dat vonden alvast enkele groepen van lezers die we het proefnummer lieten zien. Vanaf zaterdag 3 maart vindt u het wekelijks bij de krant.

In afwachting hernemen we vanaf 14 januari het vertrouwde Magazine bij de weekendkrant.

Beste lezer, wij danken u voor uw vertrouwen. Wij zullen het niet beschamen en wensen u een voorspoedig en gezond 2012.

Reacties: dekern@hbvl.be

Door Ivo VANDEKERCKHOVE, hoofdredacteur