Hoe zou het zijn met ...? Deel 3. Joel Grandel

Vele Genkenaren van zijn generatie zullen zich Joel nog herinneren van 30 jaar geleden, want hij was veel onder de mensen. Het was in Winterslag dat hij het levenslicht zag -hij kwam er in 1958 thuis op tafel ter wereld. Als kind al voelde hij een nauwe band met de natuur, en vanaf zijn negende was hij veelal wandelend en spelend in de bossen te vinden.

FELIX BERGERS

De school was iets minder zijn biotoop, en daarom zocht hij al vlug werk. Op zijn 16° daalde hij in de mijn van Winterslag af. Maar deze grauwe, hete gangenstelsels vervreemdden hem van de vrije open ruimte, en na 5 jaar gooide hij het over een andere boeg: hij ging in cafés werken, en was enige tijd ook zelf uitbater. De vrijheid had echter een enorme aantrekkingskracht op hem, en hij vertrok twee maal naar de Verenigde Staten. In 1984 zette hij dan een definitieve stap richting Kreta.

Hij wilde van straatmuziek leven, en in de hoofdstad Iraklion was dat mogelijk. Daarnaast leerde hij juwelen maken en verkopen. 20 jaar geleden nam hij de bus naar het zuiden van het eiland, en vestigde zich nabij Lentas. Midden in de woeste natuur en in de nabijheid van de zee bouwde hij zich een hutje, waarin hij nu nog verblijft. Hij ging voort met muziek maken, o.a. in de rockband Magicbizarre. Daarnaast wijdde hij zich aan een bosaanplantingsproject, dat hij opdroeg aan zijn dochter (geboren in Lentas).

In het voorjaar van 2011 kwam hij voor 4 maanden naar Genk, om een muziekalbum op te nemen. Het werd een cd vol poëtische nummers die een voller natuurbewustzijn willen oproepen. De cd is in België niet te koop, maar verschillende nummers zijn te beluisteren als je op You Tube Music zijn naam ingeeft. Je vindt ze ook terug op onderstaand webadres.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio