Stationsgebouw

Enkele dagen geleden startten de renovatiewerken van het stationsgebouw te

Erik Cleeren - Zeeperen

St-Truiden. Als voorbereidende werken worden scheurtjes en barsten aan een oppervlaktebehandeling onderworpen.Als dagelijkse pendelaar stel ik vast dat de blootgekomen wapening niet meer is wat ze moet zijn. Ik stel me daarbij zelfs de vraag of de ganse draagstructuur niet aan algehele vervanging toe is (kortom sloping van het gebouw).

Het bijna 30 jaar oude gebouw is bij mijn weten nooit waterdicht geweest en ik herinner me dat een tijd geleden, ten gevolge van een lichte aanrijding van een bus van de lijn (verkeerd manoeuvre),een groot gedeelte van het stationsgebouw gestut

werd. Als ik eerlijk moet zijn vraag ik me af of de schoolkinderen ,de pendelaars en zeker het stationspersoneel zich niet in een gebouw bevinden waarin een potentieel instortingsgevaar niet ondenkbaar is. Zullen wij ons na de renovatiewerken in een veilig gebouw bevinden en wie geeft ons daar de garantie voor ?

Naar ik vernam werd de einddatum van de werken op half september vastgelegd.Als er aan het huidige tempo verder wordt gewerkt zal dit ongetwijfeld een utopische streefdatum zijn.

Aangeboden door onze partners