thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Freya en Fientje

Afhalen geld 24 keer per jaar gratis. (Blz 1 HBvL 26.05.04.)

Michel Cremers - Zonhoven

Dit titel oogt alsof ze met twee excellenties moesten zijn om zo'n zwaar dossier tot een goed einde te brengen ; dat verdient een chapeau op de voorpagina.

Kijk eens aan, de banken 'mogen' zelf beslissen of dit 'gratis' slaat op geld afhalen uit de muur, aan het loket of een mix van muur en loket. En dit 24 maal per jaar.

Ik wil hier nochtans op een kort plaatsbestek aantonen dat geld afhalen voor de meeste mensen niet aan de muur of loket gebeurt.

Sedert jaren, zie ik mensen geld opnemen in de supermarkt. Ze vragen gewoon aan de kassa, zoveel euro's om mee te nemen. Euro die op de te betalen rekening komen. Voordelen van zo'n operatie. Veel veiliger dan aan de muur, vanwege de sociale controle. Zeker 's avonds of 's nachts. Voordeel voor de supermarkt die niet over teveel cashgeld beschikt. Praktisch voor de klant, winkelen en geld opnemen gebeurt zonder zich extra te moeten verplaatsen.

Wie alles echt 'gratis' wil hebben, geld afhalen, bankkaarten, nog een extra rente op zijn rekening. Er is in dit land nog altijd een bank die het presteert om dit alles aan zijn klanten als dienst aan te bieden.

Maar in verkiezingstijd is elk "goed nieuwsje" welkom, al was het maar om de focus op iets anders te richten.

Aangeboden door onze partners