Genkenaar gaf aftrap van Limbomania-finale

Op zaterdag 3 december vond de finale plaats van Limbomania, Dj-mania en Comedymania. De finalisten waren meer dan klaar om het beste van zichzelf te geven. Het talrijk opgekomen publiek was getuige van een fantastische finale in de Muziekodroom in Hasselt.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

De band die de aftrap gaf was ‘Statue’. Het gezelschap onder leiding van Genkenaar Lennart Janssen bestaat uit vijf gitaristen, een basgitarist en een drummer. Dit zorgt voor een unieke sound en beleving.

Het septet heeft in het verleden al eerder prijzen in de wacht gesleept, onder andere op ‘Theater aan zee 2011' en gaat nu voor de overwinning. “In de eerste plaats doen wij mee om meer erkenning en speelkansen te krijgen”, aldus Lennart Janssen.

Tipico Italiano

Ook elders kon men Genks talent bewonderen. De stand-upcomedian Bene (Benedetto Schillaci) trad namelijk op voor een volgestouwde Comedyclub. In de finale tapte de Italo-Belg uit een Italiaans vaatje. Onder meer met verwijzingen naar de mooie vrouwen, het lekkere eten en de snelle wagens palmde hij het publiek in én ook een mooie tweede plaats in de eindstand.

“Ik ben erg blij dat ik hieraan heb deelgenomen en dit op aanraden van mijn collega’s en vrienden”, zei de gelukkige Bene na zijn optreden.

Buitenbeentje

De laatste band die mocht aantreden in de finale was ‘When Hope Escapes’. Met loeiharde gitaren en zang werd het publiek aangemaand om een ware moshpit te ontketenen in de grote zaal.

Volgens zanger Martijn Leenaers is dit genre, post-modern hardcore, niet zo toegankelijk in Limburg en Vlaanderen. “De onverstaanbare teksten en de zware muziek zijn een drempel om erkenning en airplay te krijgen”, zegt de zanger.

Aan de passie zal het zeker niet liggen bij deze band. Zij zetten zich 100% in voor hun muziek en dit allemaal onder eigen beheer. “Wij amuseren ons altijd en nemen iedere speelkans aan, een contract in de wacht slepen bij een groot label zou de kers op de taart zijn”, aldus basgitarist Maarten Vanarwegen.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Antonino Musso, foto: Pieterjan Schraepen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio