Op bezoek bij Saskia en Jan die Indisch kindje adopteerden

Print

Op bezoek bij Saskia en Jan die Indisch kindje adopteerden

Hasselt -

Een van mijn allereerste artikels voor de site Banneuxwijk.be was over Jan en Saskia. Ze waren op zoek naar een koppel dat een kind had geadopteerd want ook zij waren dat van plan. Nu een paar jaar verder vormen ze een gelukkig gezin. Dus de hoogste tijd dat we eens gaan kijken.

Het koppel (Jan en Saskia) hebben een Indisch kindje van (toen) 5.5 jaar geadopteerd. Het was hun wens om een iets ouder kindje te adopteren. Na talloze gesprekken, veel papierwerk en nog veel meer wachten kregen ze uiteindelijk telefoon dat ze konden afreizen naar Inda.

Toen ze daar aankwamen met nog twee andere koppels gingen ze samen naar het weeshuis en daar stond ze dan ... Payal. Het eerste contact was overweldigend. Payal wou al zeer snel gepakt worden en liet nauwelijks nog los.

Na een kort verblijf werd de lange terugreis aangevat. Het was voor Payal de eerste keer dat ze met een vliegtuig weg was, gelukkig was het een nachtvlucht en sliep Payal het grootste deel van de tijd. Toen ze landden, werden ze opgewacht door de kersverse grootouders. Het was een spannend moment, maar dankzij de foto's die Payal al had gezien in India was de eerste kennismaking toch positief. Het was erg wennen voor iedereen maar na 2 à 3 weken begon Payal Nederlands te praten en werd het leven toch een beetje gemakkelijker.

Saskia heeft loopbaanonderbreking genomen omdat Payal nu eenmaal meer aandacht nodig heeft. Maar dat Payal snel leert, is tijdens mijn gesprek duidelijke geworden. Het is een vlot kindje en ze heeft de Nederlandse taal al goed onder de knie. Saskia en Jan zijn zeer gelukkig met de keuze die ze gemaakt hebben. Het was een lange en soms moeilijke reis maar ze zouden het anderen zeker aanraden.

Alle informatie over adoptie kan je vinden op www.adoptievlaanderen.be. Wie met Saskia en Jan wil praten, vult op www.banneuxwijk.be de contactlink. Zo wordt u met hen in contact gebracht.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio