Recordaantal lampjes in kerstboom op Grote Markt

Hasselt wordt naar jaarlijkse gewoonte weer helemaal omgetoverd tot een een echte kerststad. Sinds maandag 5 december torent een 14 meter hoge kerstboom uit boven de Hasseltse Grote Markt. Deze groene mastodont diende zelfs via een uitzonderlijk transport geleverd te worden.

Laurence Libert

Het stadsbestuur koos bewust voor een Nordmann-spar, omdat deze soort minder vlug haar naalden verliest dan de klassieke fijnspar. "De spar wordt pas echt een kerstboom met de gepaste verlichting. Daarom kocht de stad dit jaar nieuwe verlichting aan voor de boom op de Grote Markt met speciale flitsende lampjes om de sfeer helemaal feeëriek te maken. Deze verlichting telt maar liefst zo’n 24.000 lampjes, een record voor een Hasseltse kerstboom", aldus Laurence Libert, schepen van Evenementen.

Naar jaarlijkse gewoonte zal ook de Groene Boulevard tijdens de kerstperiode letterlijk in het groen gestoken worden door tientallen kerstbomen die andermaal door de kerstbuurten van het PR8-comité zullen versierd worden. Ook zij zullen mooi verlicht worden door nieuw aangekochte kerststerren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer