thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stijlvolle nieuwe kerstverlichting siert Bilzerse binnenstad

Gisteren werd in het hartje van Bilzen de nieuwe kerstverlichting ontstoken. De 39 boompjes op de Markt, ingeweven met 150.000 led-lampjes, vormen de spil van de indrukwekkende verlichting.

“Voor het eerst sinds de aanplanting van de boompjes op de Markt in Bilzen kunnen we de boompjes gebruiken voor de kerstverlichting.

Johnny Geurts

Voordien waren ze nog te klein. In totaal werden 39 bomen in een 'meegroeiend' lichtkleedje gestoken.”, aldus schepen van feestelijkheden, Guy Swennen.

De montage van de lampjes was een tijdrovende aangelegenheid. “Door een simpel maar tegelijkertijd vernuftig systeem groeien deze verlichtingssnoeren echter mee met de boompjes, zodat ze de komende 6 jaar ongemoeid gelaten kunnen worden in de boompjes.”

De meer dan 150.000 lampjes zijn voor het merendeel warmgeel en 100% energiezuinig. De ijskleurige lampjes aan het stadhuis en aan de dakgoten moeten zorgen voor een frisse toets. “Het ingenieuze werkje werd opgeknapt door een firma uit Oostenrijk, gespecialiseerd in hoogtewerken en aanleg van speciale verlichting.

"Twee maanden geleden begonnen de voorbereidende werken. Daarna begon onze ploeg met het tooien van de bomen. Dagelijks hebben we met een team van 4 tot acht medewerkers, een 3000 lichtpuntjes ingebracht. Afgelopen week hebben we dan met de hoogtewerker, de laatste aanpassingen doorgevoerd, zowel aan de pleinverlichting als de guirlandes die werden bevestigd aan de dakgoten.”, verduidelijkt Martin Reschreiter, van ATT Industrie.

Boven de centrumstraten werden grote zilveren en gouden bollen, die de link leggen naar het stadslogo van de stad, opgehangen. De sfeervolle kerstverlichting zal tevens het middelpunt vormen van de derde editie van de Dickens' Dagen, waarbij in een nostalgisch decor uit de 19de eeuw met figuranten in authentieke kostuums, een ultieme kerstbeleving wordt opgeroepen. De lampjes zelf zullen doorlopend branden tot eind januari 2012. (JoGe)

(Dit artikel werd aangeleverd en verder uitgewerkt in ons Trefpunt, in de Kimpel te Bilzen.)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio