Tafeltennisclub Hechtel-Eksel: B ploeg wint topper

DAMES 2de Provinciale: A PLOEG– TTC MOLENBEERSEL B: 9-1

Weeral een duidelijke overwinning voor onze meisjes. Voor de eerste keer dit seizoen kregen ze twee “rijpere” vrouwen als tegenstanders hetgeen toch een ander tafeltennis met zich meebrengt.

Johan Carna

Toch konden deze vrouwen niet optornen tegen het jong geweld van de thuisploeg. Enkel Goele Mentens moest haar meerdere kennen tegen de eerste speelster van Molenbeersel en won twee van de drie matchen. Zij verloor weliswaar in drie sets maar met krappe setstanden (8-11,9-11,8-11). Ook Evy Carna had het tegen haar moeilijk maar won dan wel met 3-2 (8-11,12-10,7-11,11-8,13-11). Zij en Lisa Quanten konden alle drie hun matchen binnen halen terwijl Lisa en Goele op een overtuigende wijze het dubbelspel wonnen.

HEREN 1ste Provinciale: A PLOEG – TTC HOESELT D: 5-11

De A ploeg, weeral door pech geteisterd wegens de blessure van Johan Carna, werd geholpen door Davy Gijbels (E6) om met vier man te starten. Een ondankbare taak voor Davy tegen de veel hoger geklasseerde opponenten, maar hij zorgde toch voor enkele mooie balwisselingen. Thomas Vanhaeren was goed op dreef en kon drie van de vier matchen winnen, Peter Bollen, duidelijk nog zoekend achter zijn zelfvertrouwen won twee wedstrijden en Tonny Quanten, waarvan zijn motor ditmaal flink sputterde, kon geen match winnen alhoewel hij drie van de vier matchen verloor in vijf sets (2-3)

HEREN 3de Provinciale: B PLOEG – TTC MOLENBEERSEL A: 12-4

Om de voeling met de top zeker niet te verliezen moest deze topper tot een goed einde gebracht worden. Molenbeersel stond namelijk tweede in de rangschikking, net achter leider Genk. Vanaf de aanvang van de wedstrijd was de spanning te snijden toen Jorne Raymaekers na een 0-2 achterstand toch de match kon winnen met 3-2 (setstanden 10-12,13-15,12-10,12-10,11-8). Deze setstanden kwamen dan ook meermaals voor bij de andere matchen. Toch werd het een mooie en duidelijke overwinning. Thieu Beliën was de man van de avond en toonde nogmaals zijn jaren ervaring en won dan ook vier matchen. Zowel Jorne alsook Gijs Kuppens moesten één match prijsgeven en wonnen drie van de vier, terwijl Stef Bollen vrede moest nemen met twee overwinningen. Op de foto staan de spelers, aangevuld met vaste kernspeler Ben Van Gerven.

HEREN 3de Provinciale: C PLOEG – TTC HOUTHALEN A: 6-10

De C ploeg werd net voor de aanvang van de wedstrijd nog gewijzigd daar vaste speler Maarten Theunissen net ervoor een auto ongeval had (enkel blikschade). Daardoor moest Ruddi Poelmans doorschuiven van de D ploeg. Hij toonde onmiddellijk dat hij het niveau van derde provinciale zeker nog aankon en won twee van de vier matchen. Hetzelfde aantal overwinningen waren er voor Hans Dierick en voor Ben Van Gerven, die de C ploeg moest versterken. Fiel Klingeleers behaalde geen enkele overwinning.

HEREN 5de Provinciale: D PLOEG – TTC MORATA E: 13-3

Door het doorschuiven van Ruddi Poelmans werd Ward Gysbrechts, op dat moment toeschouwer, vlug opgetrommeld om met de D ploeg te spelen. Hij won twee van de vier matchen en moest tweemaal zijn meerdere erkennen in het jeugdig talent van Mol. De tegenstanders waren echter niet opgewassen tegen de ervaring van Jos Bollen en Jonas Vanhaeren die beiden alle matchen wonnen. Glenn Mentens moest toch één match prijsgeven tegen zijn trainingsmakker, hij verloor nipt in vijf sets ( 11-8,7-11,11-7,3-11,8-11). De D ploeg blijft aan de leiding samen met MATTEC, maar die moeten wel nog een match spelen.

De E ploeg was dit weekend vrij

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio