Diabeten krijgen medisch onderricht in Louwel-Opglabbeek

Print

Diabeten krijgen medisch onderricht in Louwel-Opglabbeek

Opglabbeek -

Op zaterdag 19 november organiseerde de plaatselijke afdeling Maaskant/Oost-Limburg van de ‘Vlaamse Diabetes Vereniging’ een ledenbijeenkomst in Louwel-Opglabbeek. De zaal ‘LOWETA’ was afgeladen vol, een duidelijk bewijs voor de bijzonder hoge interesse voor de lezing van dokter Jos Tits, endocrinoloog-diabetoloog, verbonden aan het ZOL te Genk.

Bij de aanvang van de voordracht kwam burgemeester Benny Spreeuwers even binnenwippen om onze leden, familie en vrienden een hart onder de riem te steken. En dat hadden ze nodig want hetgeen er op het programma stond was niet niks! Inderdaad, tussen het bestuur en dokter Tits was overeengekomen om onze leden-diabeten de betekenis uit te leggen van ’hemoglobine A1c’. Dit is een zeer belangrijke indicator die aangeeft hoe goed of hoe slecht de bloedsuikerspiegel wordt geregeld. En waarvoor het van groot belang is om goed onder controle gehouden te worden gezien de ernstige complicaties die diabetes kan veroorzaken op lange termijn.

Het moet gezegd worden dat dokter Tits er met vlag en wimpel in slaagde om deze toch wel moeilijke medische materie op een begrijpelijke manier over te brengen. Wij kunnen als vereniging alleen maar trots zijn op onze leden-diabeten die bereid zijn om te komen luisteren naar deze medische voordrachten.

De bijeenkomst werd afgesloten met een frisdrank en een koffie die de vereniging van harte aan de aanwezigen aanbood. Dank zij de familie Roosen uit Opglabbeek werden de niet-diabeten -die eveneens de voordracht hadden bijgewoond- onthaald op een lekker gebakje.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio