Krantenartikel wordt project: wie kent geschiedenis van Banneuxwijk?

Print

Krantenartikel wordt project: wie kent geschiedenis van Banneuxwijk?

Hasselt -

Wij zijn leerlingen van Freinetschool De Toverfluit en wij zitten in de tweede graad bij juf Ilse. Twee weken geleden lazen we in een artikel dat er langs onze school een nieuw gebouw kwam, een zorgcentrum van het OCMW. Een deel van ons bosje moest daarvoor spijtig genoeg weg.

Gelukkig gaan onze tuinkabouters (papa’s en mama’s die ons helpen met het onderhoud van de tuin) een nieuw bosje aanplanten.
Er stond ook in het artikel dat er eerst een archeologisch onderzoek ging gebeuren. We werden ontzettend nieuwsgierig. We wilden weten hoe dat ging gebeuren en of ze iets zouden vinden. Met de hele klas trokken we naar het terrein. Eerst om te kijken waar de fotograaf stond toen de foto uit de krant werd gemaakt. Toen we daar waren, zagen we van alles liggen. Spijtig genoeg ook vuil. Met onze handen vol interessante dingen trokken we terug naar de klas. Met al die spullen hebben we kunstwerken gemaakt: een bosje, een speer, een mannetje, een maan, een legertank en een vogelnestje.
In de klas kwamen we ook tot de vaststelling dat we heel wat vragen hadden rond de opgravingen. Zoveel dat we besloten om er met de hele klas een tijdje rond te gaan werken. En zo komen we aan ons nieuw project: archeologie.
Nu zijn we nog op zoek naar mensen die ons iets meer kunnen vertellen over de geschiedenis van onze wijk . Kan jij ons hierbij helpen, neem dan contact op via volgend e-mailadres: monica@toverfluit.be
Klas Ilse

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio