Gemengde huwelijken

Graag wil ik reageren op het feit dat het Vaticaan huwelijken tussen katholieken en niet-christenen, in het bijzonder met moslims, afraadt.

Katrien Lens (15 jaar) - Hasselt

Ik was verbaasd toen ik dit artikel las, ik schaamde mij in hun plaats. Hoe kan de paus, die in theorie instaat voor de handhaving van de wereldvrede, zo’n verklaring ondertekenen?!

Niet alle “gemengde huwelijken” zijn gedoemd om te mislukken. Het is natuurlijk makkelijker het gewoon te verbieden dan iets te ondernemen tegen de onderdrukking van vrouwen in het algemeen.Als ik mij niet vergis waren het de katholieken die eeuwen geleden een vrouw die iets meer wist dan de doorsnee vrouw, als heks bestempelden en ze dan op de brandstapel lieten eindigen. Hoeveel vrouwelijke priesters en kardinalen zijn er? Hebben we ooit een vrouwelijke paus gehad?

Deze uitspraak is ook racistisch getint. Waarom enkel het huwelijk tussen katholieken en moslims afraden? Een joodse vrouw, een moslimvrouw, een niet-gelovige vrouw,… zij mogen dus wel onderdrukt worden door moslimmannen. De paus en zijn entourage zouden beter de moslimvrouwen die de laatste jaren in opstand kwamen tegen hun onderdrukking steunen, in plaats van te beslissen wie met wie mag trouwen!