thumbnail: null
thumbnail: null

B-H-V

Tijdens de uitzending van De Zevende dag (09/05/04) waren eindelijk de 4 partijen eens samen met hun aanhangsel om te pleiten voor de fameuze punt van de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde nog voor de verkiezingen van 13 juni of onmiddellijk erna.

Antoon Cornips - Maaseik

Deze spiltsing duurt al 40 jaren. Elke Vlaamse partij heeft schrik voor zijn collega's in Brussel en Wallonië behalve twee partijen.

De splitsing nu doorbijten zou aan 4 Vlamingen hun zetel kosten. Kunt u zich nog herinneren dat er zo een 15 jaar geleden een VLD-mandataris verkozen werd in het Waalse landsgedeelte? Rumoerige Walen beletten deze man te spreken. Ik meen zelfs dat deze man geen eed mocht afleggen met als gevolg: geen zetel in Wallonië. herinnert u zich nog het Vlaamse schooltje voor de kleuters in Komen, toen overgegaan naar Wallonië dat de kleintjes onder begeleiding van de gendarmerie naar de school werden gebracht en afgehaald in gezelschap van hun ouders? Wie herinnert zich nog het Vlaamse schooltje in de Voerstreek onder het gezag van Happart in een kolenstal?

Waar staan de Vlaamse partijen? Ik denk nergens! Gooi de boel bijeen, vervang desnoods de naam in Foza Flandria en u hebt de volstrekte meerderheid in Vlaanderen, bakt uw eitjes in uw eigen pan en laat de Walen eens zien wat u kan of moet journaliste Casagrande met een honkbal-knuppel uw wakker houden?

Vlaanderen schei uit met de verwijten en het gekibbel, laat de leeuw zijn tanden zien en los uw zaken zelf op!

Heeft u al ooit een Vlaamse lijst in Wallonië gezien? Duizende Vlamingen hebben geen Vlaams kiesrecht, nog niet in een bijgelegen Vlaamse gemeente! Doch de Walen kunnen rond Brussel in 23 gemeenten op een Waal stemmen. Voor hen geldt het wel, voor de Vlaming spreek maar Frans!