Pelsdieren

Met grote vreugde vernam ik vandaag in de nieuwsuitzendingen dat Dhr Rudy Demotte van plan is om pelsdierkwekerijen in ons land te verbieden.

Lucy Elenbaas - Borgerhout

De kwekers zijn daar uiteraard tegen en komen met verscheidene redenen om dit te verhinderen.

Oa beweren ze dat ze de dierenwelzijnswetten respecteren.

Geloven zij dat nu echt? Een dier opsluiten in een veel te kleine kooi en ze naderhand electrokuteren of vergassen is in mijn ogen niet echt diervriendelijk.In tegendeel.Ik kan mij geen dieronvriendelijkere toestand voorstellen.Nertsen leven in hun natuurlijke biotoop dicht bij het water.Het enige water waar zij in hun kooitjes over beschikken is het water in hun drinknapje.Hun natuurlijk territrium strekt zich uit over enkele kilometers .De kooitjes waar ze in kwekerijen worden gehouden zijn nog geen meter lang en maar 30 cm breed.

Hier kun je toch onmogelijk van welzijn spreken.

Er zijn ondertussen al genoeg alternatieven die de pels kunnen vervangen.Wij hebben het hier echt niet nodig om in de huid van een dier rond te lopen.Laat de pels maar op de dieren.

In andere landen(Groot Britanie) is er al een verbod op zulke kwekerijen,dus waarom niet bij ons.

Ik hoop van harte dat dhr Demotte zijn plan kan verwerkelijken.Ik ben ervan overtuigd dat het grootste deel van de belgen eens zal zijn met zijn voornemen om deze handel een halt toe te roepen.

Aub Dhr Demotte, verander niet van gedachte.Zet door !!!!!