Verkiezingen

Als ik de verkiezingsshow de revue zie passeren op de Vlaamse zenders, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat de onlangs in beslag genomen XTC- tabletten gratis worden verstrekt aan de

Luc Schoofs - Zolder

CD&V en VLD politiekers uit de karavaan. Wat valt er te vieren, mr Leterme ? Een "gesimuleerde"

overwinning in een nietszeggende "pop-poll" ?

Laat me alvast uw enthousiasme wat temperen. De grote schare arbeiders die in het verleden voor het Blok stemden wordt aangevuld met enkele honderdduizenden mensen uit het economisch-commerciêle regiment, lezers van Knack, Trends, Times. Een groep die jaren alleen de schatkist zwaar gespijsd heeft, en het de laatste 2 jaar moeilijker en moeilijker krijgt wegens wanbeleid in dit land, en mede door de wereldwijde malaise in de economie. U blijft, beste politiekers, de raad en aanmaningen van instituten als VBO en VOKA in de wind slaan. U gaat zelfs uw boekje te buiten, ver te buiten. Gisterenavond in het VTM-journaal waren we getuigen van uw loense, achterbakse praktijken, smerige strategie om de nieuwslezer in de zaak rond de XTC-ontdekking een staartje te laten aanbinden: "in de zaak was trouwens een persoon betrokken uit Dilsen-Stokkem, die aldaar zetelt in de gemeenteraad namens het Vlaams Blok". Laf trukje, hoor.

Dan kan je evengoed eisen dat na de serie over het werk van de politie in Brussel een beschouwing komt met als inhoud: "zo zie je maar weer dat het Vlaams Blok gelijk heeft, 90 percent van de criminilateit in deze aflevering werd bedreven door Noord-Afrikanen".

Trouwens, nogmaals, wat is nog het verschil tussen uw programma's en dat van het Blok, ik zie niets dan kopie, plagiaat, jullie gaan allen de "Vlaamse toer"op omdat dat de hype is. Ik heb altijd meer gehouden van "het origineel", dus mijn stem gaat richting van diegene die het meest de Vlaamse republiek nabij brengt. Ik heb meer dan 20 argumenten verzameld om te bewijzen dat het niet-verwezenlijken van deze republiek tegen 2016 ( wat is 12 jaar ?) de regio Vlaanderen op een niveau zal brengen van "Roemenie" en "Bulgarije" nu. En het hoofdargument verklap ik u alvast: "de beste grondstof voor het economische leven", het jonge menselijke kapitaal zal deze regio ontvlucht zijn. Tekeningetje maken ?