Laatijdige vakantiegroeten

n verband met het artikel in uw krant enige tijd geleden over de laattijdig aangekomen vakantiekaarten uit Salou Spanje kan ik u mededelen dat wij vandaag hetzelfde ervaren

Robert Neyens - Neeroeteren

hebben.

In septemher 2000 postte ik in Calella (Spanje) ongeveer 25 kaarten met bestemming België en Nederland.

Eén van deze kaarten is heden 4 mei 2004 aangekomen op mijn werkplaats te Hasselt. Vermoedelijk zullen de andere 24 ook wel gearriveerd zijn.

De reden waarom deze kaarten in 2000 nooit aangekomen zijn werd mij pas later duidelijk. In 2000 begon in Spanje, naast de staatsposterijen, ook een privé-firma de post te bedelen.

Deze firma werkte met aparte postzegels die enkel verkrijgbaar waren (en zijn) in souvenirswinkels en grootwarenhuizen. In deze handelszaken staan ook de kartonnen brievenbussen om de kaarten te posten.

Indien nu postzegels aangekocht worden in een van deze winkels en de postkaarten worden gepost in de openbare postbussen (de grote gele tonnen op elke straathoek) dan worden deze kaarten niet verwerkt door de openbare posterijen. Ze worden ook niet overgemaakt aan de privé-firma (concurrentie, begrijp je).

Het grote probleem was (en is) dat niemand de toeristen inlicht over deze werkwijze.

Mijn postkaarten waren gekleefd met de blauwe postzegels (privé) en gepost in een openbare postbus en de kaarten van de mensen uit uw artikel vermoedelijk ook.

Vermoedelijk heeft iemand in Spanje plots besloten dat ze toch maar eens eindelijk van die berg kaarten af moesten zien geraken.