Zieke wereld

Zieke wereld!

Johan Rotomski - Rijkhoven Bilzen

Bomaanslagen, stervende en verlamde kinderen, honderden, duizenden doden, verkrachte en verminkte vrouwen…OORLOG.

U moet bij uzelf nadenken over wat we met onze door God geschonken aarde aan het doen zijn. Of denkt u dat het op deze manier rustig verder kan gaan?

1991, begin Golfoorlog. Een noodzakelijk kwaad om de machtswellust van Saddam Hoessein te stoppen, de mensen van Koeweit te bevrijden en de oliebronnen veilig te stellen, met als gevolg honderdduizenden doden.

11 september 2001, een datum wat in ieders geheugen gegrift staat. ±5000 doden,een slag voor de gehele wereld. Met als vergelding duizenden dode kinderen, vrouwen en mannen in Afghanistan, om één man, Bin Laden te vatten. Wat hebben we eruit geleerd of gewonnen?…Juist, NIETS!

Maandag 17 maart 2003, aankondiging oorlog in Irak. Massavernietigingswapens…NEEN! Olie…JA!

Natuurlijk niet te vergeten, een persoonlijke vendetta van Bush tegen Saddam.

Duizenden doden en het is nog lang niet voorbij.

11 maart 2004 Madrid, ±199 doden en tien keer zoveel gewonden. Waar gaat dit eindigen?

Wilt u uw kind dood? Wilt u thuiskomen en horen dat uw geliefde, familie, vriend of kennis omgekomen is door een terroristische aanslag? Het gaat gebeuren voor sommige als onze leiders achter de Amerikaanse oorlog blijven staan.

Er wijzen vele mensen een beschuldigende vinger naar het Irakese volk. ‘Gooi er een bom op, zijn we er meteen vanaf’ is een uitspraak die alledaags voorkomt. Zijn de leiders die de coalitietroepen gestuurd hebben niet evenzeer terroristen? Beelden op de Arabische zender Al- Jazira tonen hoe coalitietroepen Iraakse vrouwen verkrachten, kinderen en burgers vermoorden. Of zijn de mensen van de aanvalsmacht de enige die lijden? Moeten Irakezen en de soldaten blijven sterven?

Iedereen WEET dat het allemaal om olie draait. Nergens zijn er ‘weapons of mass destruction’ gevonden. Saddam en zijn regime zijn gevallen en nog steeds sterven er elke dag onnodig mensen.

Irak heeft tijd nodig om zichzelf terug op te bouwen. Is het dan niet beter dat we onderhandelen met het de opstandelingen van het Iraakse volk en samen tot een goede oplossing komen? Niet een door Amerika samengestelde regering die er voor zorgt dat de olie blijft stromen en dat de door hun gekozen bedrijven er zich rijk aan maken.

Moslimstrijders zijn gekken, wordt verteld.

We kennen hun achtergrond niet, we weten niet hoeveel die mensen geleden hebben om tot zo een wanhoopsdaad over te gaan. Zou u er niet aan denken u uw eigen leven te ontnemen als u dacht dat uw kind erdoor kan blijven leven?

Moslims, christenen, joden en zovele anderen geloven allemaal in dezelfde: God, Jahwe, Allah,... De gelovige boeken, heiligen of profeten verschillen. Wij moeten het niemand kwalijk nemen dat hij zijn geloof op een andere manier te belijdt, wat maakt u beter als hun en vice versa? We zijn allen gelijk, mensen van vlees en bloed. Met ieder zijn portie geluk en ongeluk. Met ieder kinderen die uit moeders buik komen. Met ieder een hart dat klopt op dezelfde plaats.

Samen staan we sterker!

Een verenigd Europa kan het werelddominerende Amerika overtreffen. Het heeft tijd nodig, veel zelfs, maar het kan er komen. Een groot probleem is dat we door achter de coalitie met Amerika te blijven staan, veel vijanden erop na houden. Voor we de kans hebben om de fundamenten van het vergrote Europa te leggen.

Met dit vergrote samenhangende Europa zorgen we voor een betere economie, defensie en nog zoveel meer. We gaan er uiteindelijk enkel profijt uit halen.

Wij kunnen als individu meehelpen aan dat nieuwe Europa! Neen zeggen tegen die oorlog, geen racisme, want zo maken we het erger.

De regeringen moeten de hand reiken naar de vijand. We moeten ons niet laten voeden door haat en wraak. Het is onvergefelijk wat er gebeurd is maar dat is de enige manier waarop we kunnen vermijden dat het morgen weer gebeurt, de enige mogelijkheid waarmee we de toekomst van onze kinderen, de aarde en onszelf veilig kunnen stellen.

Het zal niet gemakkelijk zijn, het is wel een begin van een betere wereld.

Is dat niet wat iedereen wil?