Socialistische kiescampagne

Zelfs een bescheiden jaarmarkt als die van Houthalen-Centrum kan politiek leerrijk zijn. Als men opeens geconfronteerd wordt met een groep mannen (geen vrouwen) in gele vestjes denkt men toch in eerste instantie aan een groep wegenwerkers of een delegatie pechverhelpers van de VAB. Als men dan de tekst op die hesjes leest: “ We zijn midden onder u”, of iets van die strekking gaan de gedachten onwillekeurig naar de CD&V of bij uitbreiding naar een hoop apostelen van het enige, ware bijbelgeloof.

Pierre Wienen - Houthalen

Groot was dan ook onze verbazing toen we aan het hoofd van deze mensen onze vroegere burgemeester, Juul, herkenden. Het waren dus socialisten die zich mengden onder het gewoon volk. Gewoon volk dat bij dit merkwaardige verschijnsel uiteenweek als het water van de Rode Zee ten tijde van Mozes.

Dat overloper Ludo Sannen in dit gezelschap vertoefde is geen nieuws meer, maar dat ook gemeenteraadslid Maurice Ballard meetaffelde is toch wel opvallend. Was het niet groene Maurice die vorige week op de HH-gemeenteraad, waar onder ons gezegd en gezwegen nooit gelogen wordt, bezwoer dat hij nog een echte, onvervalste GROEN!LING was en het mandaat dat hij van de kiezer kreeg tot 2006 zou waarmaken. Jezus Christus toch, als zelfs het groene hout…..

En Alain IJzermans dan zult u zich afvragen. Waar zat de burgemeester, onze supersocialist, de man die van onverdraagzaamheid zijn motto gemaakt heeft? Aanwezig was hij, we hebben het zelf gezien. Maar hij hield zich afzijdig, meer nog, hij ging met de rug naar zijn soortgenoten staan. Hij deed alsof hij een frit aan het kopen was. Verlegen bij dit genante vertoon of overweegt hij ook een partijwisseling?

Voor de vrouwelijke socialistische noot werd dan toch een eindje verder gezorgd. Schepen Olga Van de Vloed was actief in een antirookcampagne. Verkleed in een soort mannelijk geslachtsorgaan (kan roken tot zulke dramatische gevolgen leiden?) deelde ze met de glimlach pamfletten uit.

Laat ons maar hopen dat al die moeite niet voor niets geweest is.