Conservatieven

Op 1 mei maken de socialisten iedereen blij. Zij het dan met loze beloftes. Want we moeten even terug in de tijd gaan. Even aan geheugentraining doen.

Michel Cremers - Zonhoven

1 mei 2001. SP-tenor Vande Lanotte schreeuwt het van de daken : "Afschaffing van de onderhoudsplicht voor kinderen".

1 mei 2002. Van de beloften van 1 mei 2001 is nog niets in huis gekomen. Stevaert belooft de afschaffing van de huisvuilbelasting. Ik betaal die belasting nog elk jaar. Ook nu, in 2004, ze is nog vorige week in de bus gevallen.

1 mei 2003. Socialisten worden liberalen en beloven lastenverlagingen voor bedrijven. De beloofde "afschaffing van de onderhoudsplicht", zit nog altijd in de koelkast, kwestie van ze niet te laten bederven.

Nochtans denk ik dat ze het bij heel wat aanhang bedorven hebben door hun beloften over de onderhoudsplicht niet te houden. Ze reppen er trouwens met geen woord meer over.

1 mei 2004. Alle tenoren van de SP.a zingen hetzelfde refrein :" Gratis dit, gratis dat," maar helaas in uw geldbeurs zit toch nog een groot gat. Net zoals in de staatskas.

Maar aangezien we voor verkiezingen staan, werd er dit jaar ook veel aandacht besteed aan 13 juni eerstkomend.(wat een onheilsdatum) En de progressieven zitten niet een klein beetje met de "poepers" voor de verkiezingsuitslag. Dat kunnen we tenminste afleiden aan de vele waarschuwingen en 'dictaten' van Steve Stevaert. Hij probeert de kiezers de stuipen op het lijf te jagen voor de 'conservatieven'. Ook al las ik in een krant dat de socialisten niet duidelijk zeggen wie of wat ze met conservatieven of conservatieve krachten bedoelen, een tekeningetje is hier echter overbodig. Al wie of wat niet progressief is, is conservatief. Zo simpel is dat. Jazeker, ook de VLD wordt door hun regeringspartner als conservatief aanzien.

Na het verdwijnen van het programma van Jurgen Verstrepen, Freedom of speech, door de gevestigde machten onderuit gehaald, volgde ik zondag eens de "Zeverende dag" op de nationale zender.

Daar voerde Frank Vandenbroucke een debat over de werkgelegenheid. Industrieel Van de Velde verzette zich met klem tegen de 'lineaire opgelegde maatregelen', van de minister van tewerkstelling. Lineair opgelegde maatregelen, dragen voor mij altijd zo een beetje een dictaat in zich. Waarschuwingen, dictaten opleggen, superboetes uitvaardigen, allemaal zaken om niet vrolijk van te worden.

Frank dacht dat hij al met zijn verkiezingsdebat bezig was, de woorden conservatieven of conservatisme en alle woorden die in dezelfde kraam passen, waren niet van de lucht.

Ik moest onmiddellijk aan de vinkeniers denken, die elke keer hun beestje "suske wiet" doet, dat aanstrepen om de slagen te tellen.

Bij het volgende politieke debat kunt ge u onledig houden door op een stukje papier het aantal "conservatieve" slagen van de SP.a bij te houden.

Dit jaar deed minister Vande Lanotte toch wel het licht uit. De rode leugenkampioen, denk maar aan de lege doos van het Zilverfonds, proclameerde het gratis vervoer in Brussel. Voorlopig ook een lege doos, want nog niet eens onderhandeld met zowel de Brusselse regering als de MIVB-directie.

Geloof mij vrij, het zullen nog zes zeer zware politieke weken worden alvorens de publieke opinie zelf mag vonnissen.

Aangeboden door onze partners