Bloembollen

Het heeft er alle schijn van dat de martelpraktijken met Iraakse ( en voorheen ook Afgaanse ) gevangenen een duidelijk patroon beginnen te ontwikkelen.

Rob Berkmans - Achel

Volgens de Amerikaanse krant The New-Yorker zou dit zelfs gebeurd zijn (en gebeuren ) in opdracht van de paramilitaire vleugel van de CIA en ongetwijfeld met ruggesteun van het pentagon.

Ik heb van het begin af geweten dat het blanke fundamentalisme uit de VS een zeer sterk racistische inslag heeft en dit is nog maar eens een bevestiging daarvan. Ik hoop dat onze premier straks die boodschap ook duidelijk zal overbrengen aan zijn nederlandse collega Balkenende wanneer die zijn chouchou Bolkesteyn vooruitschuift als mogelijk voorzitter van de EU in juni. Overigens heel eigenaardig, onlangs brak bij onze noorderburen nog een kleine rel uit toen bleek dat die man in '83 samen met Rumsfeld op bezoek was bij Saddam en dit terwijl de uitroeing van de Koerden al volop bezig was. Rumsfeld ging daar toen een handgeschreven brief van president Reagan overhandigen.

Achteraf ontkent hij dit bezoek , evenals collega Frits die daar waarschijnlijk hooguit was om bloembollen te venten of zoiets..