thumbnail: null
thumbnail: null

NMBS

NMBS

Robert Steyvers - Overpelt

Toen mijn dochter tijdens de paasvakantie met een Go-pass naar Leuven spoorde vanuit het station van Neerpelt, had ze geen erg in het feit dat dit pas na 9u. kon. Mijn dochter, eerstejaars psychologie, moest een boete betalen van €2,30 en jammer genoeg had ze €0,60 tekort maar ze had wel een bankkaart met proton bij. Op deze manier, door geen cash bij te hebben, kan je het ook niet zo makkelijk uitgeven, jeugdige naïviteit. Doch de conducteur stond op zijn strepen, menselijkheid bestaat dus niet. Uiteindelijk bedroeg de boete €8,70. Mijn dochter was erg ontgoocheld want leren in Leuven kost erg veel geld.

Aan het loket van Neerpelt deed ik mijn groeven, maar zoals zo vaak verschuilen deze heren (loketbedienden) zich achter administratieve woordenschat (nieuwe conducteurs, geen ervaring, enz.)Ik wees hen op het haast gratis rijden voor gepensioneerden, enz. Helaas werd ik erg kwaad toen ik hoorde dat Nederlanders boven de 65 jaar ook gratis kunnen reizen en wij werkende Belgen mogen onze noorderburen ook al onderhouden. Want in het reglement staat niet dat je Belg moet zijn om gratis te kunnen reizen. Het was me al vaker opgevallen dat talrijke auto's met nederlandse kentekens voor het station staan.

Conclusie, alles kan, behalve voor de jonge werkende mensen, daar valt men over het tijdstip van de Go-Pass en de 60 eurocent. Bedankt Stevaert!