thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Spoorlijn Hasselt-Maastricht

Eens te meer blijkt weeral dat er alleen maar studies gemaakt worden gekoppeld aan vage beloftes door Limburgse politici met vroegere reconversie middelen.

Ludo Lespoix - Koersel-Beringen

En het ergst van al is dat de resultaten van deze studie in het kader van de uitbouw van de tUL nooit werden bekendgemaakt. Het gaat hier wellicht om de ‘perceptie’ een woord waarmee je een boer van zijn paard kunt slaan. Het uitspreken ervan wordt bij voorkeur onderstreept door de handen open te vouwen en het te vergezellen met een veelzeggende blik.

Er valt weinig te doen aan perceptie, dat wist ook de vroegere Burgemeester van Antwerpen toen ze van Patrick Janssen te horen kreeg dat de Visa – affaire weliswaar niet het einde van de wereld was maar dat de ‘perceptie’ van de Antwerpenaren er toch om vroeg dat iedereen zou aftreden.

Perceptie slaat wel degelijk op de verpakking, niet op de inhoud, het gaat om wat je ziet niet om wat er is. Je zult mij niet horen vertellen dat het niet van belang is maar de slinger helt de laatste tijd voor Limburgse dossiers te veel de andere kant uit dan ons lief is.

Enkel aandacht schenken aan perceptie is voorbijgaan aan inhoudelijke kwesties,staat synoniem met oppervlakkigheid en betekent korte termijnpolitiek.

De perceptie op een pied de stalle zetten is noch min noch meer het aanbidden van een lege doos. En dat druist in tegen alle beroepsernst van om het even welke ernstige politieker.

Laat die aanbidding van de perceptie A.U.B. snel overwaaien.

Want als Limburgers zijn wij er niet mee gebaat…….

Als de boer erdoor al van zijn paard valt, wie gaat de ploeg dan nog trekken?