Kampioenen of niet?

Als ouder van een scholier van Rekem wil ik met deze lezersbrief toch even reageren op de straffe uitspraken van enkele bewoners van Gellik en Lanaken.

Marc Simons - Rekem

Zowat het hele seizoen hebben de scholieren van Rekem als eerste in de rangschikking gestaan. Zij hadden zeker zoveel recht om te titel binnen te halen als Gellik.

Ik betwijfel dat Gellik door de bond verplicht werd op woensdag te spelen! Is het zelfs niet zo dat de laatste wedstrijd van het seizoen door alle ploegen op dezelfde dag moet plaatsvinden? Of had het met andere verplichtingen van de trainer van Gellik te maken?

De trainer van Rekem heeft gelijk als hij stelt dat een testmatch de perfecte oplossing zou geweest zijn om dit duel tussen beide ploegen (die nota bene ook nog van dezelfde fusiegemeente zijn) te beslechten. Maar daar heeft de bond niet voor gekozen. Ik vind de beschuldigingen van de heer Bollen uit Lanaken nogal zwaar, vooral aan het adres van de ouders. Iedereen ziet zijn kind graag winnen en elke zichzelf respecterende ouder kiest hiervoor niet voor bedrog of intimidatie. De spelers van Opgrimbie hebben de wedstrijd gespeeld volgens bestvermogen. Het is natuurlijk voor Gellik zeer sneu dat Opgrimbie maar maar met 8 spelers de wedstrijd aanvatten. Wat er ook van is, Gellik had nooit de kampioenentitel mogen vieren voor de laatste wedstrijd gespeeld was!!!

Wat zegt het spreekwoord ook weer over het vel van de beer????