"Racisten"

"Het zijn Racisten"

Deze uitspraak van Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen, is eveneens racistisch. Haat oproepen tegen immigranten moet verboden worden vindt hij. Haat oproepen tegen eigen bevolking mag. Typisch SPa standpunt, te hoop lopen tegen mensen die het niet met hun standpunt eens zijn.

B. Timmermans - Maasmechelen

"Onverdraagzaamheid, moet met onverdraagzaamheid beantwoordt worden". Met deze uitspraak stelt hij zich op dezelfde hoogte als Het Vlaams Blok. Yzermans is dus beslist geen Christen

want men mag geen kwaad met kwaad vergelden, heb ik geleerd. Miljoenen socialisten riepen vanaf 1933 tot 1945 ook "Heil Hitler", moesten die na de oorlog uit Duitsland uitgewezen worden? En zijn de socialisten in België die in de oorlog met Duitsland gesympathiseerd hebben ook racisten?

Voor alle duidelijkheid, mijn vader heeft in een kamp gezeten. Ik ben als jongen van 17 jaar in 1944 door de SS gedeporteerd naar een strafkamp. Dat was verschrikkelijk, maar daarom haat ik de Duitser niet, dat strookt niet met mijn Christelijke opvoeding, en daarom haat ik ook het Vlaams Blok niet. Ze hebben mogelijkerwijs verkeerde punten in hun programma, heeft de SPa dat niet? Hugo Stevaert zou U op de vingers moeten tikken.