Kampioenentitel kwijt

Titel kwijt na 0-21 van rekem

Fam Michel Jans - Gellik

Enkele weken geleden toen rekem tweede stond en gellik als eerste met een hoger doelpuntensaldo werd er reeds gespeculeerd wie dan kampioen zou worden.

Er werd informatie ingewonnen bij de bond: een testmatch was niet nodig, wie het hoogste doelpuntensaldo heeft is kampioen.

In de middelbare scholen waar scholieren uit Rekem en Gellik zitten werd op voorhand uit de doeken gedaan dat Grimbie 69 Rekem zou laten winnen met net genoeg doelpunten om boven het doelpuntensaldo van Gellik uit te komen. Hier is ook de bond in de fout gegaan: waarom moest Gellik op woensdag spelen terwijl Rekem op zondag speelde? Zo kon Rekem de score in Grimbie helemaal op het doelpuntensaldo van Gellik afstemmen. Als je de vele indirecte bewijzen optelt, ( ik kan ze niet allemaal vermelden) zou het wel plausibel kunnen zijn dat Rekem Grimbie omkocht. Als de bechuldigen kloppen, moet de bond die sportiviteit hoog in het vaandel draagt haar verantwoordelijkheid nemen. Ik wil hier geen frustratie uiten over de misgelopen titel, maar vindt het gewoon een schande wat Rekem doet. Zielig als je zo kampioen moet worden!