thumbnail: null
thumbnail: null

Benedetto Schillaci naar finale Comedymania

Op donderdag 10 november vond in zaal België in Hasselt de eerste editie van Comedymania Limburg plaats. Veertien komieken streden om een plaats in de finale op 3 december in zaal Muziekodroom Hasselt.

Elke kandidaat kreeg 5 minuten om het publiek en de jury aan het lachen te brengen, zes onder hen mochten doorgaan naar de eindronde.

Lucernacollege Genk

De hele avond werd zeer grappig aan elkaar gepraat door de uitstekende Nederlandse Antwerpenaar Bas Birker. Een opgemerkte deelname kwam er met Tess Van Deynse uit Hasselt, die haar autisme op een positieve manier aanwendde in een van de weinige vrouwelijke acts.

Benedetto Schillaci, leerkracht Engels in Lucerna Genk, stond voor de allereerste keer op een podium onder zijn roepnaam ‘Bene’. Met zijn natuurlijke charme wist hij de dames in het publiek meteen in te palmen en hij kreeg de lachers op de hand met verhalen over mannen en vrouwen en een hilarische imitatie van TV-hond Samson.

Zeer verdiend haalde hij de finale, samen met ondermeer Jan Linssen uit Hasselt en Lev uit Sint-Truiden, die wegens zijn fysieke verschijning en sappig accent niet had misstaan in de film ‘Rundskop’ van Michaël Roskam. De winnaars krijgen een professionele coaching, fotoshoots en interviews op TMF en de kans op een carrière in het comedycircuit. Onder de top 3 wordt ook een geldprijs verdeeld.

Acht collega’s van Bene waren gaan supporteren en toonden zich zeer tevreden, doch niet helemaal verrast (in de lerarenkamer hadden we zijn komisch talent natuurlijk al langer opgemerkt). Dat neemt niet weg dat een volle zaal met onbekenden nog wat anders is dan je gebruikelijke fans. Daarom: van harte proficiat aan Mr. Schillaci en zet 3 december alvast in je planning!

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio