Paarden en natuur

Paarden en natuur (Bvl dd 22/4/04). Wat hebben de groenen tot nu toe gebracht ?? Afschaffing van alles wat hun ideeën tegenspreekt. erden de bossen de laatste 100 jaar zo slecht onderhouden (door mensen (eigenaars) die generaties ervaring hadden opgedaan) ?? Dank zij de vele inspanningen van vele generaties hebben we (zeker in Limburg) nog prachtige natuurgebieden.

P.V.

Is een (staats-)onderhoud beter ????? Enkele voorbeelden : 1/ik woon aan de rand van een prachtig bos- en natuurgebied : het gedeelte dat toebehoort aan de staat (lees : provincie; lees : door de mannen van groen) ligt er abominabel bij, totaal niet onderhouden, een pure schande; dit in schril kontrast met de bossen in privéhanden die er net naast liggen. 2/wist u dat volgens natuurpunt (de groenen) alle uitheemse boomsoorten eruit moeten !!!!?? Zo worden sedert enkele tijd overal de prachtige amerikaanse eiken

(soms tientallen jaren oud) gewoonweg geveld !!! Doelstelling natuurpunt : men wil terug naar hoe het ‘in den beginne was’ (jaar 0??) !!!!!!!!!!!! Dit houdt toch allemaal geen steek.

3/Men overweegt de slipjacht in Zutendaal, gebaseerd op jarenlange traditie van de vorige generaties, te verbieden ! Reden : de uitwerpselen van de paarden zijn slecht

voor de de bodem van de bossen !!!!!! 4/Aan Herckenrode heeft men dassenroosters geplaatst om ruiters uit prachtige landwegen te houden. Veroorzaken ruiter en paard dan meer overlast dan de vele wandelgroepen ?

5/wist u dat natuurpunt, voorkooprecht heeft op bepaalde gronden die te koop worden gesteld. Gevolg : monopolie-positie. Iedereen weet tot wat monopolie leidt.

Echte natuurliefhebbers, word wakker. Alle redelijkheid is aan het verdwijnen. We mogen ons niet langer laten domineren door een zeer kleine minderheid, die denkt alles beter te weten, maar zelf niet gecontroleerd wenst te worden.