Struisvogelplaag

Als er één land is waar er dringend wat aan het groeiend bestand van struisvogels moet gedaan worden is dat wel België. Hoewel groot van omvang, zijn dit erg domme dieren, ze steken hun kop in het zand en denken zo het gevaar af te wenden. Wat heb ik dan tegen deze diersoort ?

L. Schoofs

Niets, zolang ze hun bekrompen mening over politieke toekomst niet in de media-aandacht brengen. En met 13 juni in het vooruitzicht moet er toch wat reële bewustmaking zijn t.a.v de

bevolking die hunkert naar verandering.

Maar de vijand is slim, hij tracht afleidingsmanoevres in te lassen door neven-theater te spelen.

Le théatre de vaudeville kent zijn hoogtepunt op dit moment, en de politieke bühne denkt dat

ze meer betaald moet worden dan de kleine theatergroepen, veel meer...

Een stuk is wel wat misplaatst en wordt vervelend: "het stuk Dutroux". Wie gisteren toevallig

de film "8 mm" met Nicholas Cage gezien heeft was getuige van een betere plot. Het is echter nog niet te laat om een soortgelijke slotscène in te voeren. Misschien speelt nog wel ergens een

moedig politieagent, zelf vader of moeder, en toevallig in de buurt van Arlon, met de idee dat de film een rechtvaardige slotscène nodig heeft.Mijn steun en sympathie heeft hij of zij alvast.

Een giller van formaat is natuurlijk het stuk "United Europe". Laat dat nog maar wat draaien, maar

de tickets zijn wel duur. Topacteurs in dit spektakel vind ik wel de Belgische regering, zij doen de

historische cliché "domme Belgen " alle eer aan. Vernieuwend was de uitspraak van de louche advokaat in mensenhandel, zondag in Panorama: "ze zijn niet alleen dom, maar ook soft als boter."

Tegenover de gewapende maffia ja, tegenover de brave burger gedragen ze zich eerder als tiran.

Het is natuurlijk gemakkelijker een onweerbare één vierde van zijn leefloon af te pakken terwijl hij even een broodje uithaalt. Weerzinwekkend.

Geef mij dan maar Berlusconi, die is tenminste zo eerlijk toe te geven dat het een "tough world" aan het worden is, en een beetje gewapende burgerwacht een recht is van de zwakkere.

We hebben dat nog gelezen, en wel in de libertarische geschriften. Mijn hart begint bijna te zingen: op naar een Libertarisch Europa en Berlusconi als regisseur. President is uit den boze.