Gezocht voor wedstrijd: beste fruittob

Print

Gezocht voor wedstrijd: beste fruittob

Sint-Truiden -

Een fruittob diende vroeger om fruit te bewaren: daarvoor werd het fruit in verschillende lagen opgelegd op alcohol. Maar fruit bewaren is nu geen kunst meer, de veilingen doen dat het jaar rond maar de fruittob is toch gebleven. Niet voor het fruit maar voor de alcohol.


Al voor de 36ste keer organiseert de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun gastronomie een wedstrijd voor de beste fruittob.

Een kleine 100 deelnemers proberen dan de beste fruittob te maken met inheems fruit en inheemse jenever. Na een professionele jurering komt uiteindelijk de beste fruittob bovendrijven. Daarnaast organiseert de Keizerlijke Commanderie dit jaar ook voor de zesde keer een wedstrijd voor Oude Bereidingen.

Wie wil meedingen voor de vele prijzen moet zijn fruittob of zijn Oude Bereiding binnenbrengen in de Foyer van de Academiezaal op zaterdag 19 november. Op maandag 21 november buigt de jury zich over kleuren en smaken, afdronk en presentatie. Op vrijdag 25 november worden de winnaars bekendgemaakt in de hoop dat de jury haar zware taak overleefd heeft. Hoewel, kenners zeggen dat je een fruittob niet maakt om te winnen maar wel om … van te genieten en op te drinken !


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio